Ο Θεοδωρικάκος απαντά στην «επίθεση» της Ζαχάροβα: «Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία είναι οι πράξεις της ηγεσίας της» (βίντεο)

«Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα, δεν είναι ο ελληνικός λαός, είναι οι πράξεις της ηγεσίας της», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας στην εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η πρώτη επίσης αντίδραση από Έλληνα αξιωματούχο στην «επίθεση» του ρωσικού ΥΠΕΞ, μέσω της Μαρίας Ζαχάροβα, προς την Ελλάδα,

ήρθε από τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα, δεν είναι ο ελληνικός λαός που είναι ενάντια στην παράνομη και άδικη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ούτε συκοφαντεί τη Ρωσία η ΕΕ. Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία είναι οι πράξεις της ηγεσίας της», είπε μεταξύ άλλων απόψε στο Mega ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε πως «είναι μία εισβολή η οποία ολόκληρη η ανθρωπότητα βλέπει ότι προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς, ενώ και η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα από ομογενείς».

«Έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας. Η Ελλάδα έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και στηρίζουμε με πράξεις αλληλεγγύης τους Ουκρανούς, καθώς έχουν δεχθεί μία απρόκλητη επίθεση για την ανεξαρτησία τους», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σχολίασε επίσης και την ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα, όπου καλούσε τους πολίτες να παρακολουθούν το OPEN, λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι μία ελεύθερη και δημοκρατική χώρα και οι Έλληνες πολίτες μπορούν να παρακολουθούν προγράμματα από όποιο σταθμό θέλουν».

Ανέφερε επίσης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες πως κανείς δε θα μπει στην Ελλάδα χωρίς έλεγχο. «Παράνομη μετανάστευση δε θα υπάρξει» είπε, λέγοντας πως υπάρχει ειδικό σχέδιο από την αστυνομία για να ελεγχθούν οι πρόσφυγες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεοδωρικάκος, Ζαχάροβα, Αυτός, Ρωσία,theodorikakos, zacharova, aftos, rosia