Ο Πετρόπουλος "ξήλωσε" τους διοικητές ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ

Την αποπομπή του διοικητή του ΕΦΚΑ, Θανάση Μπακαλέξη, αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας. Μετά από 14 μήνες παρουσίας στο νέο υπερ – ταμείο κύριας ασφάλισης, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος ζήτησε από τον κ. Μπακαλέξη να υποβάλει την παραίτησή του.

Σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση του υπουργείου Εργασίας «μετά την ολοκλήρωση του πρώτου έτους λειτουργίας

του ΕΦΚΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου επιλύθηκαν θεμελιώδη προβλήματα, κρίθηκε επείγουσα η δημιουργία των προϋποθέσεων για ακόμη πιο αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με ταχύτατη αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των μηχανογραφικών εφαρμογών που θα βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και λειτουργίας του ΕΦΚΑ. Η τοποθέτηση νέου Διοικητή του ΕΦΚΑ θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Είναι προφανές ότι ο απερχόμενος διοικητής του ΕΦΚΑ «χρεώνεται» από το υπουργείο Εργασίας, όλες τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στους 14 μήνες που κατείχε τη συγκεκριμένη θέση, τόσο στο σκέλος των ασφαλισμένων (ειδοποιητήρια, συμψηφισμοί) όσο και σε εκείνο των συνταξιούχων (απονομές αιτήσεων που εκκρεμούν).

Παραιτήθηκε (και) ο διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ

Παρελθόν από το ΕΤΕΑΕΠ, αποτελεί ο διοικητής του φορέα, Θανάσης Καποτάς. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Καποτά για το έργο που επιτέλεσε ως Διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η παραίτηση έχει υποβληθεί από τον κ. Καποτά εδώ και μερικές μέρες, επειδή ο ίδιος επιθυμεί να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές. Όπως είναι γνωστό όσοι κατέχουν δημόσια θέση, για να έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών, πρέπει να έχουν παραιτηθεί από το αξίωμά τους, το αργότερο 18 μήνες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Καποτάς ετοιμάζεται να πολιτευθεί στο νομό Κορινθίας.

Πάντως, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι την ίδια ημέρα παραιτούνται οι δύο διοικητές των δύο μεγάλων ταμείων κύριας (ΕΦΚΑ) και επικουρικής (ΕΤΕΑΕΠ) ασφάλισης… Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο ο κ. Πετρόπουλος, ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του ΕΦΚΑ, Θανάση Μπακαλέξη.

Από το υπουργείο Εργασίας έγινε γνωστό ότι η τοποθέτηση νέου Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες

Keywords
Τυχαία Θέματα