Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση των Γιαννιτσών

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση των Γιαννιτσών

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 106 χρόνια από την Απελευθέρωση των Γιαννιτσών παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη και Βασίλη Βασιλειάδη, ο Περιφερειάρχης παρέστη στη δοξολογία, που τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, κατέθεσε

στεφάνι στο «Μαύρο Άγαλμα» και παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών.

Ο κ. Τζιτζικώστας, μετά το πέρας της παρέλασης τόνισε ότι «η μάχη των Γιαννιτσών θεωρείται η πλέον κρίσιμη για την έκβαση του Α’ Βαλκανικού Πολέμου και η μάχη που άνοιξε το δρόμο για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Τιμούμε σήμερα όσους έδωσαν με αυτοθυσία τη ζωή τους για να είμαστε όλοι εμείς ελεύθεροι. Οι αγώνες των προγόνων μας για να αποτινάξουν από αυτή τη χώρα κάθε ζυγό, δεν θα ξεχαστούν, αλλά θα αποτελούν το φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές, όσο όλοι εμείς φροντίζουμε να διατηρούμε άσβεστη την ιστορική μνήμη και την κληρονομιά του Έθνους μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ έχουμε χρέος να διδαχτούμε από το ένδοξο παρελθόν μας και να αποδείξουμε ότι τα ιδανικά και τα δίκαια αυτής της πατρίδας παραμένουν αναλλοίωτα, σε πείσμα όσων επενδύουν στη λήθη θέτοντας σε κίνδυνο όσα με αίμα κατέκτησε και διαφύλαξε αυτός ο λαός».

Keywords
Τυχαία Θέματα