Ο γάμος που γέμισε την Ημαθία κορονοϊό... ακύρωσε τις παρελάσεις

Απόφαση να μην διεξαχθούν παρελάσεις στην Ημαθία για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου έλαβαν φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε σύσεκη που έλαβε χώρα στο γραφείο του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, φορείς της περιοχής έλαβαν απόφαση να μην διεξαχθούν οι παρελάσεις στην Ημαθία για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Στην υπόλοιπη χώρα, οι παρελάσεις μαθητικές ή στρατιωτικές, θα πραγματοποιηθούν με όλα τα απαραίτητα μέτρα και... αυστηρό χρονοδιάγραμμα.

Ο γάμος που έφερε την Ημαθία πρώτη σε κρούσματα

Η απόφαση ήταν

ομόφωνη και αυτό καθώς η διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή είναι ήδη μεγάλη. Άλλωστε στην περιοχή υπήρξε και ο περίφημος γάμος, που φέρεται να έχει προκαλέσει εκατοντάδες κρούσματα. Οι πληροφορίες για τον συγκεκριμένο γάμο, ανέφεραν ότι το ζευγάρι είχε πυρετό την ημέρα της τελετής, ενώ κάτοικος της Επισκοπής, δήλωνε χαρακτηριστικά στο Tlive «Από το γάμο έγινε η ζημιά. Ολο το χωριό στα κρεβάτια είναι. Κόλλησαν όλοι».

Ο μέσος όρος κρουσμάτων στην Ημαθία ξεπερνα την τελευταία εβδομάδα τα 100.

Ομόφωνη η απόφαση στη σύσκεψη

Τη σύσκεψη που αποφάσισε την ακύρωση των παρελάσεων συγκάλεσε ο Κώστας Καλαϊτζίδξης, καθώς η περιοχή είναι εκείνη με το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό της σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στη σύσκεψη κρίθηκε ότι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας είναι πρωταρχικός σκοπός. Αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν παρελάσεις σε καμία περιοχή της Ημαθίας.

Παράλληλα να ενταθούν οι πρωτοβουλίες όλων για τον εμβολιασμό των πολιτών και την κατανόηση της αναγκαιότητάς του, καθώς αναφέρθηκε ότι σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων στην περιοχή αντιστοιχεί μόλις στο 45% του πληθυσμού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας, ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, εκπρόσωποι των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, ο υπεύθυνος γιατρός του ΕΟΔΥ στην Ημαθία, οι πρόεδροι του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, οι διευθυντές των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, καθώς και εκπρόσωποι της εκκλησίας και της αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα