Ο Δήμος Ιωαννίτων αντιδρά: Αν μας εξαιρέσουν από τις μειονεκτικές κοινότητες θα χάσουμε τις αποζημιώσεις

Ο Δήμος Ιωαννιτών αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τη νέα οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αραχωβίτη εκφράζοντας με συγκεκριμένα στοιχεία τις αντιρρήσεις του, σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό κοινοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών ως μειονεκτικές.

Το έγγραφο έχει κοινοποιηθεί και στους Βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων, καθώς και σε φορείς και οργανισμούς που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα και μπορούν να συνδράμουν στην ματαίωση του αποχαρακτηρισμού

των μειονεκτικών κοινοτήτων του δήμου.

Παράλληλα ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα ολόκληρη η μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία βασίστηκε το σχέδιο απόφασης του Υπουργού κου Αραχωβίτη, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων σχετικά μη την τεκμηρίωση της απώλειας του μειονεκτικού χαρακτήρα των 21 κοινοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών.

«Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα που αφορά τον αποκλεισμό χιλιάδων αγροτών σε εκατοντάδες χωριά σε όλη την Ελλάδα από τις εξισωτικές αποζημιώσεις για τα επόμενα 10 χρόνια. Μιλάμε δηλαδή για μια απόφαση καταστροφική για το μέλλον του αγροκτηνοτροφικού κόσμου του Δήμου μας. Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πρέπει να αναθεωρήσει άμεσα την προοπτική απένταξης και των 21 μειονεκτικών κοινοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών», δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Βάσω Μέγα.

Πέραν του εγγράφου που έχει αποστείλει προς το αρμόδιο Υπουργείο, ο Δήμος Ιωαννιτών έχει έρθει σε επικοινωνία και με άλλους Δήμους της Π.Ε. Ιωαννίνων που αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα καθώς και με τον Γ.Α.Σ. Ιωαννίνων προκειμένου να προβούν σε περαιτέρω συντονισμένες ενέργειές τους.

Μάλιστα τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τους εκπροσώπους των 21 κοινοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών προκείμενου υπάρξει πλήρης ενημέρωση επί του θέματος.

Οι περιοχές – κοινότητες του Δήμου Ιωαννιτών που αποχαρακτηρίζονται από μειονεκτικές είναι οι εξής:
Αμπελειά, Ανατολή, Βασιλική, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Καστρίτσα, Κατσικάς, Κουτσελιό, Κρανούλα, Κρύα, Λογκάδες, Μπάφρα, Μπιζάνι, Νεοκαισάρεια, Νεοχωρόπουλο, Πεδινή, Πέραμα, Περίβλεπτος, Πλατανιά, Σταυράκι, Αμθιφέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα