Νέες αρμοδιότητες αναλαμβάνει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βασίλης Κόκκαλης

Οι νέες αρμοδιότητες του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη

Νέες αρμοδιότητες αναλαμβάνει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Μερικά από τα νέα καθήκοντα του κ. Κόκκαλη είναι το σύνολο της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων, η Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής καθώς και η Διεύθυνση Συστημάτων Καλλιέργειας.

Αναλυτικά

στην τροποποιητική απόφαση αναφέρεται ότι:

«Στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλειο Κόκκαλη αναθέτουμε την άσκηση των ακόλουθων αρμοδιοτήτων:

1. Από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων με το σύνολο των τμημάτων που υπάγονται σε αυτήν.

2. Από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας:α) της Διεύθυνσης Πολλαπλασιαστικού Υλικού Καλλιεργούμενων Φυτικών Ειδών και Φυτογενετικών Πόρων με το σύνολο των τμημάτων που υπάγονται σε αυτήν, β) της Διεύθυνσης Συστημάτων Καλλιέργειας και Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής με το σύνολο των τμημάτων που υπάγονται σε αυτήν. Η αρμοδιότητα αυτή ασκείται από κοινού με τον Υπουργό, γ) της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής με το σύνολο των τμημάτων που υπάγονται σε αυτήν.

2. Της εποπτείας του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.)».

Επίσης στις νέες αρμοδιότητες του υφυπουργού περιλαμβάνονται: α) οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, β) η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων, γ) η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα, δ) η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα