Νέες απειλές Ερντογάν για το μεταναστευτικό: Θα ανοίξουμε τα σύνορα για τους πρόσφυγες αν δεν έρθει διεθνής στήριξη

Νέες απειλές προς Ελλάδα και Ευρώπη εκτόξευσε ο Ερντογάν, κάνοντας μάλιστα λόγω για άνοιγμα συνόρων αλλά και για την αγορά τρίτου πλοίου για γεωτρήσεις.

 

«Η Τουρκία μπορεί να αναγκαστεί να ανοίξει τον δρόμο προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, εάν η Άγκυρα δεν λάβει αρκετή διεθνή υποστήριξη στη διαχείριση των σύρων προσφύγων», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε επίσης

ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει μία «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία σε σύμπραξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, αλλά είναι έτοιμη να ενεργήσει και μόνη της αν είναι αναγκαίο.

Παράλληλα, μιλώντας προς τα στελέχη του κόμματός του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως «στην Ανατολική Μεσόγειο δεν κοιτάμε ποιος λέει τι. Κοιτάμε το τι λέμε εμείς! Αυτή τη στιγμή τα πλοία μας είναι στην περιοχή. Όλες οι φρεγάτες και τα αεροσκάφη μας είναι σε ετοιμότητα. Κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει από τα δικαιώματα μας. Εδώ έχει δικαιώματα η "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρεια Κύπρου" κι εμείς ως εγγυήτρια χώρα έχουμε δικαίωμα να μιλάμε».

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αγοράς και τρίτου πλοίου γεωτρήσεων.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο σήμερα αν έχουμε λόγο αυτό έγινε λόγω της αγοράς των πλοίων σεισμικών ερευνών αλλά και των πλοίων γεωτρήσεων. Στο παρελθόν νοικιάζαμε. Ενδέχεται να έρθει και τρίτο πλοίο γεωτρήσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα