Νέα επίθεση Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis: Στημένη υπόθεση από την κυβέρνηση με τη συμμετοχή δικαστικών

«Καταπέλτης» ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση Novartis είναι “στημένη” από την Κυβέρνηση με εμπλοκή δικαστικών.

Ο πρώην Υπουργός Υγείας απάντησε για όσα του καταλογίζονται και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα καταρρεύσουν. Τόνισε πως θα ψηφίσει πρώτος την άρση

της ασυλίας του, υπογραμμίζοντας πως επί 2,5 χρόνια δεν έχει βρεθεί το παραμικρό εις βάρος του. Διευκρίνισε πως δεν είχε δεχθεί ποτέ τον Κωνσταντίνο Φρουζή στο γραφείο του και σημείωσε πως όλες οι διαδικασίες για την τιμολόγηση φαρμάκων, στη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας, έγιναν απολύτως νόμιμα, με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Έχω την τιμή να είμαι ο πρώτος που σταμάτησε δραστικά την σπατάλη εκατομμυρίων από την αχρείαστη συνταγογράφηση φαρμάκων», είπε ο κ. Λοβέρδος στην αρχική του τοποθέτηση για την υπόθεση.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ενδείξεις για παθητική δωροδοκία, ξεκαθάρισε πως το πρόσωπο που είπε ότι τον δωροδοκούσε, του ήταν άγνωστο. «Είναι ψέματα ότι ερχόταν ο κ. Φρουζής στο γραφείο μου. Δεν είχε έρθει ποτέ!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως δεν έχει βρεθεί τίποτα εις βάρος του, λέγοντας χαρακτηριστικά «με έχουν ψάξει 2,5 χρόνια και δεν έχουν βρει το παραμικρό».

Υποστήριξε πως όλα τα φάρμακα στη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας τιμολογούνταν με βάση τις χαμηλότερες τιμές τους στις χώρες της Ε.Ε., ενώ ακολουθούνταν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Συντηρείται μία συζήτηση βασισμένη σε μπούρδες και συκοφαντίες», συμπλήρωσε σε έντονο ύφος.

Επανέλαβε πως θα είναι ο πρώτος που θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του, δεσμευόμενος πως δεν θα χρησιμοποιήσει κανένα μέσο για να σταματήσει τη διαδικασία. «Έχω κάνει τρεις μηνύσεις στους ψευδομάρτυρες και θα κάνω κι άλλες», συμπλήρωσε.

Εξαπολύοντας “πυρά” κατά του Μαξίμου, είπε πως «είναι στημένη υπόθεση από την Κυβέρνηση, με εμπλοκή δικαστικών», ενώ καταλόγισε σκοπιμότητα εν όψει εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα