ΝΑΤΟ: Είστε η ελίτ μέσα στη συμμαχία - Έχουμε εντυπωσιαστεί από τον χειρισμό στη Συμφωνία των Πρεσπών

«Είστε ένας από τους πολύ σημαντικούς συμμάχους στο ΝΑΤΟ, είστε η ελίτ μέσα στη συμμαχία» δήλωσε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, Madeleine Moon, κατά την συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Η ίδια τόνισε ότι ο προϋπολογισμός

της Ελλάδας φτάνει το 2% των δαπανών και τηρεί την δέσμευσή της στις δύσκολες αποστολές που έχει η συμμαχία, σε μέρη όπως το Αφγανιστάν και στο Κοσσυφοπέδιο.

«Εκεί κάνατε πολύ μεγάλες προσπάθειες για την επίτευξη της ειρήνης και της σταθερότητας» συμπλήρωσε.

Επίσης αναφέρθηκε και στην Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως «πραγματικά έχουμε όλοι μας εντυπωσιαστεί από τον τρόπο με τον οποίο το ελληνικό κοινοβούλιο χειρίστηκε το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία που ελπίζουμε ότι θα φέρει περισσότερη ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στη γειτονιά σας και στην ευρύτερη συμμαχία, βεβαίως».

Από την μεριά του ο Ν. Βούτσης δήλωσε πως η χώρα μας λόγω της γεωπολιτικής και της γεωγραφικής θέσης της είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος για πολλά ζητήματα που αφορούν τη σταθερότητα και την ειρήνη στον κόσμο. «Χαιρόμαστε που χαιρετίσατε τη Συμφωνία των Πρεσπών που είναι ένα διαβατήριο για συνεργασία, ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια» συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα