Μητσοτάκης από το Νταβός: Η Ελλάδα θέλει να γίνει πύλη εισόδου για την εισροή ενέργειας στην ΕΕ

Σε δείπνο με τον Ισπανό πρωθυπουργό και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συμμετείχε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τις αλλαγές που έφερε στα ενεργειακά ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και τον εκτροχιασμό που μπορεί αυτός να προκαλέσει στους κλιματικούς στόχους, ρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δείπνο με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τον παγκόσμιο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρωθυπουργός,

μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde και τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Pedro Sanchez, έδωσαν απαντήσεις στις τρεις κύριες, εισαγωγικές ερωτήσεις που τέθηκαν.

Στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η πράσινη μετάβαση και η υλοποίηση της πράσινης ατζέντας αποτελούν μία μεγάλη ευκαιρία για την Ευρώπη. Βραχυπρόθεσμα, πρέπει ταυτόχρονα να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα που προκαλεί στους πολίτες η παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει εξ αρχής τοποθετήσει τις πράσινες πολιτικές στην καρδιά της ατζέντας της, έχοντας ως γνώμονα αφενός την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και αφετέρου τα απτά οφέλη για τους πολίτες, ενώ παρέθεσε ενέργειες που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμα τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας υλοποιεί και δρομολογεί στρατηγικής σημασίας επενδύσεις για τη διεύρυνση και αναβάθμιση των υποδομών της, ώστε να αποτελέσει πύλη εισόδου για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη και την ΕΕ.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΝΤΑΒΟΣ #ΕΝΕΡΓΕΙΑ #ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ_ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ_ΦΟΡΟΥΜ
Keywords
Τυχαία Θέματα