Μήνυμα Μητσοτάκη στα τουρκικά: «Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές»

Σε μία ανάρτηση στα τουρκικά προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών.

«Εικόνες που μας γεμίζουν πόνο, τις ακολουθούν εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Μόνο σεβασμός για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης», έγραψε ο πρωθυπουργός στα τουρκικά.

Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές. Τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν.

İçimizi acıyla dolduran görüntüleri, bizi umutla dolduran görüntüler takip ediyor. Kurtarma ekiplerinin

insanüstü çabalarına tek kelimeyle saygı duyuyoruz. Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar. Yaptıkları için onlara minnettarız. pic.twitter.com/5qBOjuUznC

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 7, 2023

Σημειώνεται πως, την ίδια ώρα, η λίστα των θυμάτων μεγαλώνει, με τουλάχιστον 7.500 νεκρούς και 27.000 τραυματίες και στις δύο χώρες.

Άγνωστος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται, ενώ τα περιθώρια για να ανασυρθούν ζωντανοί σταδιακά περιορίζονται, καθώς ξημερώνει η τρίτη ημέρα μετά τον τελευταίο σεισμό.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο και το ψύχος για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν, τα οποία υπολογίζονται στα 5.875, μόνο στην Τουρκία.

Η ελληνική αποστολή ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ, που επιχειρούσε από τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Φεβρουαρίου 2023, στην Επαρχία Χατάι, έχει διασώσει:

έναν άνδρα 50 ετών ένα ανήλικο κορίτσι 9 ετών και ένα ανήλικο κορίτσι 7 ετών.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΣΕΙΣΜΟΣ #ΣΕΙΣΜΟΣ_ΤΟΥΡΚΙΑ #ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήνυμα Μητσοτάκη, Έλληνες, Τούρκοι -δίπλα,minyma mitsotaki, ellines, tourkoi -dipla