Μετακινήσεις: Στα νησιά πριν την 1η Ιουνίου οι εργαζόμενοι στην εστίαση

«Χάρη στα μέτρα, που ελήφθησαν, δεν είχαμε κανένα κρούσμα στα περισσότερα νησιά», είπε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Στα νησιά πριν την 1η Ιουνίου οι εργαζόμενοι στην εστίαση

Ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως αυτή τη στιγμή μπορούν να μεταβούν στα νησιά μόνιμοι κάτοικοι, ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, στρατιωτικό προσωπικό, προσωπικό δημοσίων έργων και έκτακτο προσωπικό. Εξάλλου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά όσοι θέλουν να

προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις τους εκεί.

Στη συνέχεια, δεδομένου ότι ανοίγει η εστίαση την 1η Ιουνίου, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά οι εργαζόμενοι στην εστίαση και τα συνεργεία επισκευών τους.

«Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και οι ιδιοκτήτες ακινήτων», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το κολύμπι, είπε ότι επιτρέπεται αλλά όχι σε οργανωμένες παραλίες, ενώ επιτρέπεται και το ψάρεμα με ιδιωτικό σκάφος έως 7 μέτρα.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης εξήγησε ότι η μετακίνηση με τα πλοία, θα περιλαμβάνει μέτρα προστασίας τόσο για το προσωπικό, όσο και για τους επιβάτες, σημειώνοντας ότι, τα πλοία θα ταξιδεύουν με το 50% της δυναμικότητάς τους, το 55% στην περίπτωση που έχουν καμπίνες.

Εξήγησε μάλιστα ότι, η καμπίνα θα διατίθεται μόνο σε έναν επιβάτη και όταν κατεβαίνει από το πλοίο, πριν από το τερματικό λιμάνι, δε θα χρησιμοποιείται ξανά.

Keywords
Τυχαία Θέματα