Μετακινήσεις και προσλήψεις ιατρών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» - Πίνακας

Στους 16 ανέρχονται οι γιατροί ΜΕΘ που θα μετακινηθούν στο «Σωτηρία», προκειμένου να υποδεχθούν 45 νέους ιατρούς που θα στελεχώσουν τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αναλυτικά στοιχεία και πίνακας με τις μετακινήσεις και τις προσλήψεις. 

Το σύστημα Υγείας και ειδικότερα το Σωτηρία και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στελεχώνονται, προκειμένου να λειτουργήσουν «με επάρκεια και με ασφάλεια και σε καμία περίπτωση δεν διαταράσσεται η λειτουργία άλλων τμημάτων επειδή πήραμε κάποιο προσωπικό», ανέφερε χθες κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο Υφυπουργός Υγείας,

Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως διευκρινίζεται, η μετακίνηση 16 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων προς το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» για χρονικό διάστημα 3 μηνών, γίνεται με γνώμονα την κλινική τους εμπειρία σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ. Οι συγκεκριμένοι ιατροί θα αποτελέσουν τον αρχικό πυρήνα εκπαιδευτών για τους 45 προσληφθέντες ιατρούς στη νέα ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

Σχολιάζοντας τις αιχμές για αποδυνάμωση των νοσοκομείων από αυτές τις μετακινήσες, πηγές του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι αριθμός των ιατρών που μετακινείται, ουδόλως αποδυναμώνει τις Μονάδες Προέλευσης, με βάση την καταχώρηση αριθμού ατόμων ίδιας ειδικότητας, τα οποία υπηρετούν σε αυτές.

Ενδεικτικά, όπως διαπιστώνεται από τον σχετικό Πίνακα που επισυνάπτεται:

Από τους 29 αναισθησιολόγους που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Λαϊκό», μετακινούνται οι 2.
Από τους 49 Καρδιολόγους που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», μετακινείται ο 1.
Από τους 49 ιατρούς Εσωτερικής Παθολογίας που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.», μετακινείται ο 1.

Αναλυτικά ο πίνακας με τις προσλήψεις και τις μετακινήσεις ΕΔΩ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετακινήσεις, ΜΕΘ, Νοσοκομείο Σωτηρία - Πίνακας,metakiniseis, meth, nosokomeio sotiria - pinakas