Μέρκελ: Σωστές οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα - Τεράστιο το βάρος για τον λαό
Σωστές αποδείχθηκαν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία, δήλωσε η καγκελάριοςΆγκελα Μέρκελ, αλλά παραδέχθηκε ότι το βάρος για τον λαό ήταν τεράστιο.
Σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση, υπερασπίστηκε την πολιτική της και υποστήριξε ότι «αν δεν είχαμε δράσει ή είχαμε δράσει διαφορετικά, οι συνέπειες θα ήταν σήμερα πολύ χειρότερες».
Η καγκελάριος διέψευσε πάντως τις εικασίες που την ήθελαν να διεκδικεί κάποιο αξίωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνή οργανισμό μετά το τέλος της θητείας της στην Καγκελαρία το 2021.
«Δεν είμαι διαθέσιμη για κανένα πολιτικό αξίωμα, οπουδήποτε, και αυτό περιλαμβάνει και την Ευρώπη», τόνισε, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ολλανδό Πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.
«Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη μας έδειξε ότι σε ορισμένες χώρες έπρεπε και πρέπει να διορθωθούν μερικές δυσλειτουργίες», τονίζει η κυρία Μέρκελ σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή της στη Sueddeutsche Zeitung. Αναγνωρίζει μεν ότι η οικονομική σύγκλιση είναι απαραίτητη, ειδικά ενόψει του παγκόσμιου ανταγωνισμού με την Κίνα, τις ΗΠΑ ή τη Νότια Κορέα, αλλά διευκρινίζει: «Αν όμως επρόκειτο απλώς για εξομοίωση προς την κατεύθυνση του ευρωπαϊκού μέσου όρου, τότε οι επόμενες κρίσεις ενδεχομένως θα μας έπλητταν σκληρά».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους τίτλους «Καγκελάριος της λιτότητας και των προσφύγων», δηλώνει ότι δεν ασχολείται με αυτά και προσθέτει: «Εκείνο που μετράει είναι ότι η Νομισματική Ένωση και το ευρώ παρέμειναν», αλλά και το γεγονός ότι «βοηθήσαμε ανθρώπους που είχαν ανάγκη». Ερωτώμενη δε αν δίχασε έτσι την Ευρώπη δύο φορές, απαντά: «Μπορεί κανείς να κρίνει τις αποφάσεις σε όλο το εύρος τους μόνον αν λάβει υπόψη του τι επίδραση θα είχε η αντίθετη πολιτική.Αν στην κρίση της Ευρωζώνης και στη μεταναστευτική κρίση δεν είχαμε δράσει ή είχαμε δράσει διαφορετικά, αυτό, κατά τη γνώμη μου, θα είχε πολύ χειρότερες συνέπειες από ό,τι ορισμένα προβλήματα σήμερα.Αυτές δεν είναι αποφάσεις που λαμβάνονται ως σχέδια επί χάρτου, αλλά ως απαντήσεις στην πραγματική ζωή. Όταν 70 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι πρόσφυγες, τότε είναι κατανοητό ότι η Ευρώπη έπρεπε να ασχοληθεί με ένα εκατομμύριο εξ αυτών. Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές αντιπαραθέσεις, αλλά πρέπει να τις αντέξουμε. Και άλλωστε μάθαμε και κάτι από αυτήν την κατάσταση (…) Στο μεταξύ υπάρχει συναίνεση: προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων, ευθύνη για την Αφρική, αναπτυξιακή πολιτική, ακόμα και στήριξη σε θέματα ασφάλειας και στη μάχη κατά της τρομοκρατίας - όλα αυτά είναι αδιαμφισβήτητα μεταξύ όλων των κρατών-μελών. Συνεχίζουμε να διαφωνούμε στο ζήτημα του αν πρέπει όλα τα κράτη μέλη να δεχτούν ορισμένο αριθμό προσφύγων ή πρέπει να αφήσουμε μόνα τους τα κράτη μέλη της Μεσογείου και μερικά άλλα, που πλήττονται περισσότερο. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτά».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αυτό είναι το νέο υπερόπλο του ελληνικού στρατού - «Τρέμουν» οι Τούρκοι (pics)
- Σταματάει η παραγωγή του ΒΙΤΑΜ Soft στην Ελλάδα
- Παχυσαρκία: Ο ένοχος κρύβεται εκεί που δεν φαντάζεστε
- Νέο φάρμακο για τη χοληστερίνη
- Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί
- Θρήνος στο φαράγγι της Σαμαριάς – Τουρίστρια έχασε τη ζωή της
- Survivor spoiler - διαρροή: Ποια ομάδα κερδίζει σήμερα (16/05) το έπαθλο
- Συγκλονίζει η Μίλα Γιόβοβιτς: Εζησα μια φριχτή άμβλωση
- «Έχω βιώσει πάρα πολύ ρατσισμό στην Ελλάδα, δεν με θέλανε οι γκόμενες γιατί ήμουν Αλβανός» (video)
- Τζόκερ: Ένας υπερτυχερός κέρδισε τα 6,9 εκατομμύρια ευρώ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Επίθεση αντιεξουσιαστών με μολότοφ σε αστυνομικούς
- Μαθητές έκαναν ληστείες για να «νιώθουν σπουδαίοι στο σχολείο»
- Τζόκερ κλήρωση 2018 σήμερα: Ενας υπερτυχερός κέρδισε τα 6,8 εκατ. ευρώ - Οι τυχεροί αριθμοί
- Eurovision 2019: Απόψε ο β' ημιτελικός - Ποιες χώρες διαγωνίζονται
- Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Θα ηττηθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου - Στημένα πλάνα και κομπάρσοι στις συγκεντρώσεις του»
- Συντριβή αεροσκάφους στο Ντουμπάι - 4 νεκροί
- Μέρκελ: Σωστές οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα - Τεράστιο το βάρος για τον λαό
- Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσoτάκης θα κάνουν και χειρότερα
- Γιώργος Ντούρος: «Yπάρχει η δυνατότητα να πάμε την Περιφέρεια ένα βήμα πιο πέρα, ας το κάνουμε»
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Κανείς δεν τον πιστεύει - Θα φέρει νέο μνημόνιο
- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Μέρκελ: Σωστές οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα - Τεράστιο το βάρος για τον λαό
- Μαθητές έκαναν ληστείες για να «νιώθουν σπουδαίοι στο σχολείο»
- Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσoτάκης θα κάνουν και χειρότερα
- Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Επίθεση αντιεξουσιαστών με μολότοφ σε αστυνομικούς
- Συντριβή αεροσκάφους στο Ντουμπάι - 4 νεκροί
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Κανείς δεν τον πιστεύει - Θα φέρει νέο μνημόνιο
- Τζόκερ κλήρωση 2018 σήμερα: Ενας υπερτυχερός κέρδισε τα 6,8 εκατ. ευρώ - Οι τυχεροί αριθμοί
- Eurovision 2019: Απόψε ο β' ημιτελικός - Ποιες χώρες διαγωνίζονται
- Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Θα ηττηθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου - Στημένα πλάνα και κομπάρσοι στις συγκεντρώσεις του»
- Γιώργος Ντούρος: «Yπάρχει η δυνατότητα να πάμε την Περιφέρεια ένα βήμα πιο πέρα, ας το κάνουμε»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πώς βγαίνουν οι κάλοι στα πόδια – Τι να προσέχετε στην αφαίρεσή τους
- Πέθανε επί σκηνής στη βραδιά για τον Άσιμο!!!
- Μάχη για τις συντάξεις στα προεκλογικά σποτ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ (Video)
- Έκανε κάτι αδιανόητο και κόλλησε ένα ολόκληρο χωριό με AIDS
- Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά την πορεία αντιεξουσιαστών για τον Δ. Κουφοντίνα
- Αναμορφωτικά μέτρα σε ανήλικους ληστές στη Θεσσαλονίκη
- Είχε κρύψει την ηρωίνη στην ψευδοροφή του σπιτιού του