Μεγαλείο ψυχής από οικογένεια 52χρονου στην Κρήτη: Δώρισε τα όργανά του

Μεγαλειώδη «προσφορά ζωής» σε συνανθρώπους μας που δεινοπαθούν εγκλωβισμένοι στην αβεβαιότητα μιας πολύ σοβαρής ασθένειας, έδωσε μια οικογένεια από το Ηράκλειο που βρήκε το ψυχικό σθένος μέσα στο βαρύ πένθος της για την ξαφνική απώλεια του αγαπημένου της προσώπου να προσφέρει ζωτικά του όργανα για μεταμόσχευση.

Ο λόγος για την οικογένεια ενός 52χρονου που τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά από βαρύτατο εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Ο

άνδρας πριν από λίγες ημέρες κατέρρευσε ξαφνικά κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο τα δεδομένα που διαμορφώνονταν για την εξέλιξη της υγείας του δεν άφηναν περιθώρια αισιοδοξίας.

Η κατάστασή του άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία και οι γιατροί ενημέρωσαν τα μέλη της οικογένειάς του ότι η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη καθώς ο αγαπημένος τους ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

Η απόφαση ελήφθη άμεσα με ψυχραιμία και πραγματικό ψυχικό μεγαλείο ενώ ταχύτατα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για την εκκίνηση της διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η καρδιά του 52χρονου παραλήφθηκε από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο της Αθήνας, τα νεφρά από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ οι πνεύμονες και το ήπαρ από Κέντρο Μεταμοσχεύσεων της Ιταλίας. Οι κερατοειδείς χιτώνες παρέμειναν στο Ηράκλειο και παρελήφθησαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Πηγή: cretapost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα