Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τον «αδειούχο» Κουφοντίνα - Σφοδρές αντιδράσεις

Με διήμερη άδεια βγήκε στις 9 το πρωί ακριβώς από τις φυλακές Κορυδαλλού ο εκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας.

Οπως και την προηγούμενη φορά που είχε πάρει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξήλθε των φυλακών Κορυδαλλού χαμογελαστός και άνετος. Χαιρέτισε τους ελάχιστους παρευρισκόμενους που βρισκόταν στο σημείο και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο λευκό αυτοκίνητο των δικών με κατεύθυνση το σπίτι του στο Βαρνάβα Αττικής.

Ετσι σήμερα το πρωί πέρασε το κατώφλι της εξόδου με τους παριστάμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Εκεί τον περίμεναν η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος

του Εκτωρας Κουφοντίνας. Οι δυο τους έφθασαν λίγο πριν τις 9 με το άσπρο αυτοκίνητο με το οποίο την προηγούμενη φορά είχαν παραλάβει Δημήτρη Κουφοντίνα καί είχαν κατευθυνθεί στο σπίτι τους στον Βαρνάβα.

Το «παρών» όμως, στην έξοδο του Κουφοντίνα, έδωσαν και μέλη του Ρουβίκωνα. Αλλωστε χθες, γνωστό μέλος του Ρουβίκωνα, είχε απευθύνει κάλεσμα μέσω Facebook προκειμένου να υπάρξει θερμή υποδοχή στις φυλακές Κορυδαλλού στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μητσοτάκης: Αδιανόητες οι άδειες στον Κουφοντίνα -Ως εδώ!

«Οι άδειες στον Κουφοντίνα, για τη ΝΔ και εμένα προσωπικά είναι αδιανόητες. Όχι μόνο γιατί δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια για τις εν ψυχρώ δολοφονίες του, αλλά και γιατί παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζει ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τον απαράδεκτο νόμο Παρασκευόπουλου επέτρεψε την αθρόα αποφυλάκιση σκληρών ποινικών, και άλλαξε ταυτόχρονα τη διάταξη για τις άδειες προς όφελος ακόμη και των τρομοκρατών».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη δέσμευσή του: «Μια από τις πρώτες αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά οφείλει να αμύνεται απέναντι σε όσους την υπονομεύουν. Η ανοχή απέναντί τους οφείλει και θα είναι μηδενική. Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και των οικογενειών τους λέμε ΩΣ ΕΔΩ».

Καταδικάζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Την χορήγηση διήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα καταδίκασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δια στόματος της εκπροσώπου του Χέδερ Νάουερτ.

«Είναι θεμελιώδης πεποίθησή μας ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν άδεια από την φυλακή», πρόσθεσε η κ. Νάουερτ και πρόσθεσε ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα μετέφερε τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον στην ελληνική κυβέρνηση.

“Η Δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά οφείλει να αμύνεται απέναντι σε όσους την υπονομεύουν. Η ανοχή απέναντί τους οφείλει και θα είναι μηδενική», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε αδιανόητη τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τη διήμερη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα σχολιάζει με ανάρτηση της στο twitter η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και σημειώνει ότι το περί δικαίου αίσθημα προσβάλλεται βάναυσα.

Μπακογιάννη: Οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ξεχάσουμε

Έντονα αντέδρασε η Ντόρα Μπακογιάννη στη νέα διήμερη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Ο Δ. Κουφοντίνας για δεύτερη φορά βγαίνει αύριο από τη φυλακή. Όσες φορές και αν βγει η ελληνική κοινωνία και το περί δικαίου αίσθημα θα συνεχίσει να προσβάλλεται βάναυσα. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση της στο twitter η βουλευτής της ΝΔ.

Τη δυσαρέσκεια των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρώτη 48ωρη άδεια που είχε χορηγηθεί στο Δημήτρη Κουφοντίνα το Νοέμβριο είχε εκφράσει στον ΣΚΑΪ Τζέφρι Πάιατ.

Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στις Ιστορίες, ο αμερικανός πρέσβης την Αθήνα είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «θεωρήσαμε ότι η άδεια που δόθηκε στον κ. Κουφοντίνα ήταν βαθύτατα προσβλητική στη μνήμη των θυμάτων». Θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη ήταν και Αμερικανοί υπήκοοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα