Μάτι και Πρέσπες δυσκολεύουν τον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ προς τις αυτοδιοικητικές

Η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών πλησιάζει και στο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για μεγάλη αναμέτρηση.

Άπαντες γνωρίζουν ότι η ψήφος δεν θα έχει την βαρύτητα των εθνικών εκλογών αλλά το αποτέλεσμα στις 26 Μαΐου το βράδυ, θα είναι καθρέφτης των εθνικών εκλογών όποτε και αν γίνουν αυτές.

Αττική και Κεντρική Μακεδονία στο κάδρο

Η Ρένα Δούρου πολεμά για μία δεύτερη θητεία αλλά δημοσκοπήσεις

την φέρνουν δεύτερη με μεγάλη διαφορά από τον Γιώργο Πατούλη. Μάνδρα και Μάτι αμαύρωσαν την εικόνα της περιφέρειας. Αν προσθέσουμε και την άσκηση ποινική δίωξης από τους εισαγγελείς, κάνει ακόμα δυσκολότερο το έργο της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να χάσει την πρώτη περιφέρεια της χώρας, το «προπύργιο» του για την νίκη του το 2015. Και πριν και μετά το Μάτι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει στηρίξει προσωπικά την Ρένια Δούρου θεωρώντας ότι η δουλειά που έκανε στην περιφέρεια είναι ιδιαίτερα αξιόλογη.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία θεωρείται «καμένο χαρτί» από πολλούς λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και εκεί γίνεται μεγάλη προσπάθεια να κλείσει η ψαλίδα με τον υποψήφιο την ΝΔ, Απόστολο Τζιτζικώστα. Η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου,Χρήστου Γιαννούλη έχει πολλούς υποστηρικτές εντός του κόμματος αλλά κατά πως φαίνεται η Συμφωνία των Πρεσπών έχει δημιουργήσει μεγάλη πληγή για το κυβερνών κόμμα στον βόρεια Ελλάδα. Για αυτό τον λόγο, το Μαξίμου καταστρώνει σχέδιο για να αμβλύνει τις αντιδράσεις στέλνοντας κορυφαία στελέχη.

Μεγάλες απώλειες για το ΣΥΡΙΖΑ αναμένονται και στην περιφέρεια Ανατολική Μακεδονίας Θράκης, ενώ φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει πρόβλημα στις περιφέρειες Κρήτης, με τον νυν περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη να ετοιμάζεται για Τρίτη θητεία. Θολό παραμένει το τοπίο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά την κάθοδο στην Αθήνα του Κώστα Μπακογιάννη και την συμμετοχή του Απόστολου Γκλέτσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα