Μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια - Αλλαγές από τον ΔΟΑΤΑΠ στην αναγνώριση πτυχίων του εξωτερικού

Μαθητικό συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Σαρωτικές αλλαγές προωθεί ο ΔΟΑΤΑΠ στην αναγνώριση πτυχίων του εξωτερικού

Οι μαθητές αντιδρούν, μεταξύ άλλων, στις ρυθμίσεις για τα πτυχία των κολεγίων, στην τράπεζα θεμάτων, στη βάση του 10 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, κάλυψη κενών σε διδακτικό προσωπικό κλπ.

Παράλληλα

σαρωτικές αλλαγές που θα επιταχύνουν, θα βελτιώσουν και θα ενισχύσουν την πιστοποίηση και την αναγνώριση πτυχίων πανεπιστημίων του εξωτερικού ευαγγελίζεται ο νέος πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ, με στόχο να μην ταλαιπωρούνται οι πτυχιούχοι, να προστατεύεται η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα και να μην σημειώνονται καθυστερήσεις.

Με ευρεία συναίνεση έγινε δεκτή στο κοινοβούλιο η πρόταση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου του ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρησης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης) ο καθηγητής του ΑΠΘ Ορέστης Καλογήρου. Ο κ. Καλογήρου έχει μπροστά του ένα «βουνό» χρόνιων προβλημάτων για επίλυση, αναφορικά με την αναγνώριση πτυχίων πανεπιστημίων του εξωτερικού, ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί τους Έλληνες οι οποίοι επιστρέφουν από το εξωτερικό και υφίστανται τεράστιες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία για την αναγνώριση των πτυχίων τους ενώ παράλληλα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους ξένους φοιτητές που επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα για να σπουδάσουν σε μεταπτυχιακά προγράμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα