Μαρίνος κερνούσε Μαρίνος έπινε- έδινε έργα στην εταιρία του ο υποψήφιος διοικητής του ΕΦΚΑ (έγγραφα)

Ολα κυλούσαν ομαλά και με πρόταση της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου ο Ευστάθιος Μαρίνος , σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, έφτασε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής γιά ακρόαση. Εκεί όμως, οι βουλευτές της ΝΔ Γ. Βρούτσης και Γ. Γεωργαντάς αποκάλυψαν οτι εδινε δουλειές σε δική του εταιρία πληροφορικής την οποία και μεταβίβασε σε στενό του συνεργάτη μόλις μία μέρα πριν πάει στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες και τα έγγραφα που έφερε στην δημοσιότητα η ΝΔ, ο Ευστάθιος Μαρίνος διορίστηκε στην ΗΔΙΚΑ, ως Ειδικός συνεργάτης σε θέματα Πληροφορικής στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου, χωρίς να αναφέρεται πουθενά ο μισθός του. Η σύμβασή του ήταν 6μηνη και ανανεώθηκε κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας διαδοχικά 4 φορές.


Εκεί ο ίδιος ενέταξε τον εαυτό του σε έργα, από τα οποία πήρε extra αμοιβές όπως:
● «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη του ψηφιακού πυλώνα του εθνικού μηχανισμού – συγκρότηση γεωπληροφοριακού συστήματος» με 7.316,04€
● «Ανάπτυξη και παραγωγική λειτουργία του Πληροφοριακού συστήματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» με 37.067,94€
Μάλιστα, οι αποφάσεις για τις ανωτέρω αναθέσεις έγιναν την ίδια μέρα (27/12/2017), δηλαδή στις 3 εργάσιμες που μεσολαβούσαν ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά ώστε να μην πάρει χαμπάρι κανείς, σε μέρες που γενικά τα πράγματα είναι πιό χαλαρά.

Στην εξέλιξη της καριέρας του ο κ. Μαρίνος προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ και στις 28/3 πέρασε από ακρόαση σε επιτροπή της Βουλής.
Ομως, όπως ο ίδιος ομολόγησε μετά τις αποκαλύψεις στην Βουλή, μία μόλις μέρα πριν, μεταβίβασε την εταιρεία του (SafeCape Software Solutions) στον συνάδελφό του και εργαζόμενο στην εταιρεία του Καρκαλή Γεώργιο, αποφεύγοντας να απαντήσει με ποιο τίμημα.
Επιπλέον, στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ μπορεί να δει κανείς ότι η ΗΔΙΚΑ –στην οποία ο Μαρίνος εργάζεται ως σύμβουλος του Προέδρου σε θέματα Πληροφορικής– έδωσε με απ’ ευθείας ανάθεση στον Γ. Καρκαλή (ο οποίος φαίνεται να εργάζεται για την SafeCape, την εταιρεία του Μαρίνου) δύο έργα αξίας (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) 13.020€ και 24.800€ αντίστοιχα. Η σύμβαση μίσθωσης για το έργο των 13.020€ υπογράφεται ψηφιακά στις 12/12/2017 και η έγκριση για την πληρωμή του μόλις 2 εβδομάδες μετά, στις 27/12/2017. Το τελευταίο έργο των 24.800€, η ΗΔΙΚΑ φρόντισε να το δώσει στον Καρκαλή της SafeCape του Μαρίνου στις 26 Μαρτίου.

Κοντολογίας, στις 26 Μαρτίου η ΗΔΙΚΑ με σύμβουλο Πληροφορικής τον Μαρίνο, δίνει με απ’ ευθείας ανάθεση έργο 24.800€ στον Καρκαλή. Στις 27 Μαρτίου ο Μαρίνος μεταβιβάζει την εταιρεία του στον Καρκαλήκαι στις 28 Μαρτίου ο Μαρίνος περνάει από ακρόαση στη Βουλή για να αναλάβει Διοικητής στον ΕΦΚΑ με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την γενική κατακραυγή και τις αποκαλύψεις, ο Μαρίνος αναγκάστηκε να πάρει πίσω την υποψηφιότητά του ενώ στελέχη της ΝΔ τονίζουν οτι τον λόγο θα έχει και η δικαιοσύνη γιά τα όσα έγιναν στην ΗΔΙΚΑ με τον κ. Μαρίνο.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Keywords
Τυχαία Θέματα