Μακρόν: Με αύξηση 100 ευρώ σε όλους τους μισθούς «απαντά» στα «κίτρινα γιλέκα»

Τη δική του απάντηση επεφύλλασσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν στα «κίτρινα γιλέκα» καθώς στο διάγγελμα που απηύθυνε απόψε δεσμεύτηκε για αύξηση μισθών κατά 100 ευρώ το μήνα ενώ προανήγγειλε και μια σιερά πρόσθετων μέτρων για την οικονομική διευκόλυνση των Γάλλων πολιτών.

Μεταξύ άλλων ο Μακρόν δεσμεύτηκε ότι θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή αλλά δεν θα επαναφέρει τον "φόρο πλούτου", καθώς και ότι από τον επόμενο χρόνο θα καταργηθεί το μέτρο της αύξησης στον φόρο κοινωνικών ασφαλίσεων για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από

2.000 ευρώ μηνιαίως.

Εκτός από την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ τον μήνα, που όπως είπε "δεν θα στοιχίσει τίποτα στην εργοδοσία", κάλεσε εκείνες τις επιχειρήσεις που μπορούν να το κάνουν, να χορηγήσουν στους εργαζομένους τους ένα "επίδομα" στο τέλος του έτους. Ανακοίνωσε επίσης ότι η αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση δεν θα υπόκειται σε φόρους από το 2019. Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε επίσης ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τους δημάρχους όλης της χώρας.

"Θα απαντήσουμε στην οικονομική και κοινωνική επείγουσα κατάσταση με ισχυρά μέτρα, μειώνοντας τους φόρους πιο γρήγορα, διατηρώντας υπό έλεγχο τις δαπάνες μας, όχι όμως κάνοντας αναστροφή" στην ακολουθούμενη πολιτική, τόνισε.

Τέλος, ο Γάλλος πρόεδρος κήρυξε τη χώρα του σε «κατάσταση έκτακτης οικονομικής και κοινωνικής ανάγκης», ενώ προανήγγειλε εθνικό διάλογο για τα εργασιακά, την εκπαίδευση και το περιβάλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα