Λέσβος: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που ξυλοκόπησαν πρόσφυγες

Σε διαθεσιμότητα τρεις συνοριοφύλακες και ένας αστυνομικός μετά από περιστατικό βίας στη Λέσβο.

Τρεις συνοριακοί φύλακες και ένας αστυνομικός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά από βίντεο, το οποίο διακινείται στο διαδίκτυο και τους απεικονίζει να ασκούν βία σε βάρος προσφύγων κατά την διάρκεια ελέγχου στη Λέσβο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν για έλεγχο και χωρίς προφανή λόγο άρχισαν να τους χτυπούν.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ,

η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ παράλληλα, διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Τι απαντά ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ

Τη δική του εκδοχή για το περιστατικό δίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ), Παναγιώτης Χαρέλας, ο οποίος σε ανάρτηση του κάνει λόγο για «ανθρωποφαγία». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο βωμό της "ανθρωποφαγίας" διατάχθηκε η διαθεσιμότητα των συναδέλφων για το περιστατικό που έφερε γνωστή εφημερίδα στο φως. Αφού λοιπόν πληροφόρησε πως πρόκειται για πρόσφυγες και όχι για μετανάστες αιτούντες ασύλου, ότι αναίτια προχώρησαν σε σύλληψη αυτών και ότι τους χτυπούσαν αφού τους έριξαν στο έδαφος, ξέχασε να πληροφορήσει πως οι συγκεκριμένοι μετανάστες είχαν καταναλώσει αλκοόλ και μεθυσμένοι σταματούσαν διερχόμενους οδηγούς στο δρόμο χτυπώντας τα οχήματα τους».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ αναφέρει πως «οι καταγγελίες αυτών προς τους αστυνομικούς ήταν που τους οδήγησαν στο περιστατικό να επιληφθούν. Δεν μίλησαν βέβαια για την αντίσταση των μεταναστών κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ούτε για τις βρισιές και το φτύσιμο. Εξάλλου σκοπός ήταν η ανθρωποφαγία των συναδέλφων. Η διοικητική εξέταση που θα ξεκινήσει, θα δείξει για το τι ακριβώς συνέβη. Το βέβαιο όμως είναι πως την είδηση, την εμπλουτίζουμε με ότι μας βολεύει για να επιτευχθεί η ανθρωποφαγία των ενστόλων».

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα περίεργο περιστατικό, καθώς το βίντεο ξεκινάει από τη στιγμή που συνοριοφύλακες, αστυφύλακας και αλλοδαποί είναι ήδη στα χέρια, χωρίς να δείχνει τι έχει προηγηθεί πριν. Απαντήσεις, επομένως, θα δώσει η ΕΔΕ που διατάχθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα