Λέρος: Συνεχίζονται οι έρευνες - Ποια πρόσωπα μπαίνουν στο μικροσκόπιο για την απώλεια του οπλισμού

Η υπόθεση απώλειας στρατιωτικού υλικού από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, συνεχίζει να προκαλεί απορίες με τις Αρχές να την εξετάζουν εξονυχιστικά. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» το παρασκήνιο της απώλειας του οπλισμού φαίνεται πως είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τις έρευνες της ΕΛΑΣ και του ΓΕΕΘΑ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η κλοπή του πολεμικού υλικού από τη ναυτική βάση συνδέεται με παράνομες δραστηριότητες ορισμένων

ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού.

Παράλληλα, τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν πως η κλοπή έχει σχέση με λαθρεμπορικές δραστηριότητες ή συνεργασία με ποινικούς. Απομακρύνεται, ωστόσο, το ενδεχόμενο η αφαίρεση του οπλισμού να σχετίζεται με δράση οργανώσεων «αντάρτικου πόλης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» τουλάχιστον ένας ή δύο άνδρες των ΟΥΚ βρίσκονταν στη συγκεκριμένη βάση και εισέρχονταν στην αποθήκη απ' όπου χάθηκε ο οπλισμός με σκοπό να βοηθούν τον διαχειριστή του χώρου σε καθημερινές επιθεωρήσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τα προαπαιτούμενα ασφαλείας( θερμοκρασία χώρου, υγρασία, τυχόν παραβιάσεις).

Οι Αρχές εξετάζουν μάλιστα την περίπτωση τους τελευταίους μήνες να έχουν χαθεί αντιαρματικές ρουκέτες, εκρηκτικά, νάρκες στη διάρκεια των καθημερινών ελέγχων από άτομα που είχαν αποκτήσει νόμιμη πρόσβαση στην αποθήκη και κλειδιά του συγκεκριμένου χώρου.

Δεν αποκλείονται, δε, και άλλα σενάρια για αφαιρέσεις οπλισμού. 

Μάλιστα, η προηγούμενη απογραφή οπλισμού φερόταν ότι είχε γίνει - σύμφωνα με τα επίσημα παραστατικά - στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και ήδη αναζητήθηκε αν ήταν πραγματική ή υπήρξε τυπική διαδικασία χωρίς καταμέτρηση. Παράλληλα, ήδη κλήθηκε για κατάθεση ο προηγούμενος διαχειριστής της αποθήκης που τώρα έχει μετατεθεί σε άλλη στρατιωτική υπηρεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα