Κυρ. Μητσοτάκης: Θλιβερή η εμπειρία μου από την επίσκεψη στο hot spot Σάμου

Θλιβερή χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Σάμο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σχόλιό του στο twitter.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάνει από το πρωί της Τρίτης αυτοψία στο κέντρο υποδοχής προσφύγων, ενημερώθηκε από τη διοίκηση του κέντρου υποδοχής και τις τοπικές αρχές για τη λειτουργία του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οι μετανάστες, αλλά και οι εργαζόμενοι.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε όλες τις υπηρεσίες και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, με τους εθελοντές και τα μέλη της Ευρωπαϊκής και ελληνικής υπηρεσίας ασύλου.

Στο ζήτημα του προσφυγικού, από την πλευρά της κυβέρνησης, συνυπάρχει η ιδεοληψία, η ανικανότητα, η αδιαφάνεια και ο κυνισμός, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ. « Ιδεοληψία, γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης, δεν πρέπει να φυλάσσονται. Ανικανότητα διαχειριστική, γιατί υπάρχουν οι συνθήκες που είδα. Αδιαφάνεια, γιατί δεν είναι δυνατόν να έχουν διατεθεί στη χώρα τόσα κονδύλια και να επικρατούν αυτές οι συνθήκες. Και θα αναμένουμε και εμείς με ενδιαφέρον την έρευνα που διεξάγεται για το αν υπάρχουν πραγματικά περιστατικά κακοδιαχείρισης ευρωπαϊκών πόρων. Και κυνισμός, γιατί όλη αυτοί που υποστηρίζουν πως είναι ανθρωπιστές, τους καλώ να έρθουν εδώ να δουν τις πραγματικές συνθήκες» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η εμπειρία μου από την επίσκεψη στο hot spot Σάμου είναι θλιβερή», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είναι εξοργιστικό ότι με €1,6 δισ. ευρωπαϊκούς πόρους, η Ελλάδα δεν παρέχει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους μετανάστες - πρόσφυγες».

{https://twitter.com/kmitsotakis/status/1047048881790423045}

Keywords
Τυχαία Θέματα