Κυμπουρόπουλος: «Μέσω της νόμιμης οδού πήρα τη θέση»

Στεναχωρημένος και απογοητευμένος και όχι προσβεβλημένος από την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του ιδίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δήλωσε ότι αισθάνεται ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο κ. Κυμπουρόπουλος δήλωσε ότι θλίβεται από το γεγονός ότι μία μικρή μερίδα ανθρώπων συνεχίζει να αντιμετωπίζει την κατάσταση της αναπηρίας σαν κάτι ξένο προς την κοινωνία.

Αναφερόμενος στην επίμαχη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη προς τον ίδιο διερωτήθηκε: «Γιατί θεωρείτε κ. Πολάκη ότι αυτή

η κατάσταση είναι ντροπή; Έκανα χρήση μίας νομοθεσίας. Μέσω της νόμιμης οδού πήρα τη θέση του επιμελητή Β».

Ο κ. Κυμπουρόπουλος περιέγραψε την καθημερινότητά του, αναφέροντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και επεσήμανε ότι μέχρι το κράτος να καταφέρει να καλύψει αυτές τις ανάγκες, τα επιδόματα χρειάζονται. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την αναγκαιότητα του προσωπικού βοηθού που υποστηρίζει τις ανάγκες των ανάπηρων ανθρώπων σε ένα κοινωνικό κράτος.

«Τα επιδόματα είναι υπηρεσίες που απουσιάζουν» πρόσθεσε. Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ δήλωσε έκπληκτος με τον τρόπο που επέλεξε να στηρίξει ο πρωθυπουργός τον Παύλο Πολάκη, καθώς, όπως είπε, το πολιτικό γίγνεσθαι οφείλει να έχει μία ομαλότητα. «Η πολιτική πρέπει να μιλάει για τον άνθρωπο και όταν αυτό δεν συμβαίνει αυτό δεν εκπροσωπεί εμένα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα κίνητρα που τον παρακίνησαν να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Ευρωβουλευτή, είπε ότι ο ίδιος δέχτηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς θέλει να μιλήσει για περισσότερη Ευρώπη, μία Ευρώπη που δέχεται τη διαφορετικότητα και θέλει να μιλήσει για τους νέους της Ελλάδας που έφυγαν και να χειροκροτήσει όσους έμειναν πίσω και κράτησαν την Ελλάδα όρθια. Επιπλέον , όπως είπε, επιθυμεί να αναδείξει τις ικανότητες που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα σε έναν τουρισμό για όλους και σε μεταφορές για όλους. «Να κατανοήσουμε ότι η διαφορετικότητα μπορεί να εμπλουτίσει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό» δήλωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυμπουρόπουλος, πρέπει να μιλήσουμε για την τεχνολογία, για την καινοτομία και για την έρευνα. Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής χαρακτήρισε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος ως ένα μήνυμα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δείχνει το δρόμο για ένα κοινωνικό κράτος. Αποκάλεσε μάλιστα το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ πολυποίκιλο, αποκαλώντας το «οι 50 αποχρώσεις του μπλε»

Keywords
Τυχαία Θέματα