Κτηματολόγιο: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε Βόλο, Λαμία και Λιβαδειά

Αναρτημένα είναι ήδη τα κτηματολογικά στοιχεία σε Βόλο, Λαμία και Λιβαδειά. Η διαδικασία της ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για όσους διαμένουν στο εξωτερικό.

Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στις περιοχές αυτές; Αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα ktimatologio.gr μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή

της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις, που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας) και τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα). Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης (έως την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης) ηλεκτρονικά, στο www.ktimatologio.gr, ή σε γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος

Ειδικά για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος, η προθεσμία υποβολής είναι για τη Λαμία και τη Λιβαδειά έως τις 11 Οκτωβρίου 2021 και για τον Βόλο έως τις 14 Φεβρουαρίου 2022. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ψηφιακά, στο www.ktimatologio.gr, ή σε γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού. Σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, η ανάρτηση γίνεται πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία.

Οι περιοχές υπό ανάρτηση είναι οι εξής:

Στη Μαγνησία ο Καλλικρατικός Δήμος Βόλου, που περιλαμβάνει τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Αγίου Βλάσιου, Αγίου Λαυρεντίου, Αγριάς, Αλλης Μεριάς, Ανω Λεχωνίων, Διμηνίου, Δρακείας, Ιωλκού (πρώην Κοινότητες Αγίου Ονούφριου, Ανακασιάς και Ανω Βόλου), Κάτω Λεχωνίων, Κατωχωρίου, Μακρινίτσης, Νέας Ιωνίας, Πορταριάς και Σταγιατών. Το γραφείο κτηματογράφησης λειτουργεί στην οδό Ιάσωνος 36.
Στη Φθιώτιδα ο Καλλικρατικός Δήμος Λαμιέων, με το γραφείο κτηματογράφησης να βρίσκεται στο 3ο χλμ. Ε.Ο. Λαμίας – Αθηνών (πρώην Συνεταιρισμός Υδραυλικών Λαμίας).
Στη Βοιωτία ο Καλλικρατικός Δήμος Λεβαδέων, με το γραφείο κτηματογράφησης να λειτουργεί στην οδό Ερκυνας και Κυριακίου 7.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΒΟΛΟΣΛΑΜΙΑΛΙΒΑΔΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα