Κρούσματα σήμερα 28/11: Στα ύψη ξανά οι διασωληνωμένοι, πάνω από 100 οι νεκροί

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1747 νέα κρούσματα σήμερα, Σάββατο 28 Νοεμβρίου. Ακόμα 121 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες από επιπλοκές της νόσου, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ανέρχεται σε 606.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα

κρούσματα σήμερα, Σάββατο 28 Νοεμβρίου:

Σήμερα ανακοινώνουμε 1747 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 103034, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.

4867 (4.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 27199 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

606 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 171 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 557 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 121 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2223 θανάτους συνολικά στη χώρα. 891 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο Μητσοτάκης αποκάλυψε πώς θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε από τη Θεσσαλονίκη πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα φέτος. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «έχουμε ακόμη μία με δύο εβδομάδες πολύ δύσκολες μπροστά μας», ωστόσο υπογράμμισε ότι ο «το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα βγει από αυτή την περιπέτεια πιο δυνατό». Ο πρωθυπουργός, παράλληλα ευχαρίστησε θερμά τους υγειονομικούς για τη δύσκολη μάχη που δίνουν κόντρα στον κορονοϊό.

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ - πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα. Και έτσι πρέπει να γίνει σε αυτό το ιδιαίτερο 2020, το οποίο μας επιφύλαξε πάρα πολλές εκπλήξεις. Μας έκανε όμως ταυτόχρονα πιο δυνατούς και θέλω να πιστεύω ότι θα μας κάνει και πιο ενωμένους, ως κοινωνία. Διότι ο εχθρός είναι ένας, είναι ο ιός και μακάρι όλοι να έβλεπαν την πρόκληση μέσα από αυτή τη διάσταση της», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνάντησής του με τη διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε στοιχεία που δείχνουν αισθητή μείωση του ιικού φορτίου. «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι αρχίζει και μειώνεται πια αισθητά το ιικό φορτίο. Ο πρώτος δείκτης που κοιτάω εγώ πάντα πια είναι οι συγκριτικές εισαγωγές στις εφημερίες, αυτές μας δίνουν μια πολύ καλή αίσθηση. Για πρώτη φορά το ισοζύγιο εξαγωγών-εισαγωγών είναι πια θετικό, αυτό σημαίνει ότι μειώνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε, ενω ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μιχάλης Καραβιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην εφημερία που μόλις τελείωσε οι εισαγωγές ήταν πολύ λιγότερες. «Είχαμε 5-6 εισαγωγές, ενώ στην προηγούμενη είχαμε περισσότερες από 80», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα