Κραυγή αγωνίας από φοιτητές του ΑΠΘ - Συνεχίζεται το εμπόριο ναρκωτικών (video)

Κραυγή αγωνίας απευθύνουν για ακόμη μια φορά οι φοιτητές του ΑΠΘ για το ζήτημα της διακίνησης ναρκωτικών στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, το εμπόριο ναρκωτικών, ακόμη και μετά τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας, συνεχίζεται, ενώ οι φύλακες ιδιωτικής εταιρείας αδυνατούν να διαχειριστούν το ζήτημα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους φοιτητές υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία, όπου γίνεται η διακίνηση όπως είναι η πλατεία Χημείου, η παλιά Φιλοσοφική και το Αστεροσκοπείο.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2018 η ΕΛΑΣ

πραγματοποίησε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στους χώρους του ΑΠΘ, κατά την οποία συνελήφθησαν 40 άτομα.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Ψυχολογίας, Φυσικού, Αγγλικού και Δημοσιογραφίας πήραν πρωτοβουλία να αναλάβουν δράση και κινητοποιήσουν περισσότερους φοιτητές για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Με μία σκούπα της Αστυνομίας δεν καλυτερεύει η κατάσταση. Είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει χρόνια στον χώρο του πανεπιστημίου. Η δομή του ΟΚΑΝΑ στο ΑΧΕΠΑ έκλεισε μετά από αιτήματα των φοιτητών έκλεισε το καλοκαίρι, ωστόσο ακόμη υπάρχει το ναρκοεμπόριο στους χώρους του πανεπιστημίου», ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη τύπου η πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Ψυχολογίας, Νάσια Παλάντζα.

«Μετά την τελευταία επιχείρηση της Αστυνομίας δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία, όπου γίνεται το εμπόριο, όπως είναι η παλιά Φιλοσοφική, στην πλατεία Χημείου και στο Αστεροσκοπείο. Δεν υπάρχει φύλαξη του Πανεπιστημίου. Υπάρχει ένα ιδιωτικό security, που το προσωπικό δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε.

Οι φοιτητές τάσσονται, παράλληλα, κατά της κατάργησης του ασύλου στα Πανεπιστήμια, ενώ όπως σημειώνουν το ζήτημα των ναρκωτικών λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για να καταργηθεί το άσυλο στα πανεπιστήμια.

«Με βάση την όξυνση της διακίνησης μέσα στα πανεπιστήμια ξεκίνησε μία κουβέντα και με αφορμή το πόρισμα Παρασκευόπουλου για την κατάργηση του ασύλου. Το άσυλο εμείς οι φοιτητές το αναγνωρίζουμε ως ένα μέτρο που προστατεύει το δικαίωμά μας να διεκδικούμε οργανωμένα, να οργανώνουμε κινητοποιήσεις, ακόμη και καταλήψεις με αποφάσεις συλλογικών οργάνων. Το πόρισμα Παρασκευόπουλου δημιουργήθηκε με αφορμή το ζήτημα της διακίνησης ναρκωτικών, ωστόσο χτυπάει το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, τις διεκδικήσεις μας κλπ. Το πόρισμα ποινικοποιεί την κατάληψη ως μέσο διεκδίκησης ακόμη και όταν είναι απόφαση φοιτητικού συλλόγου. Το ζήτημα των ναρκωτικών λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για να συνδεθεί με την κατάργηση του ασύλου», τονίζει η πρόεδρος φοιτητικού συλλόγου Δημοσιογραφίας και Μέσων Επικοινωνίας, Άννα Μαρία Ηλιού.

Οι φοιτητές του ΑΠΘ ζητούν να υπάρχουν ποινές για τους ναρκέμπορους, να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση για τα Πανεπιστήμια, έτσι ώστε

«Διεκδικούμε να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στους χώρους του πανεπιστημίου, που η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 80%. Με την ευθύνη του Πανεπιστημίου να υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι που θα προστατεύουν τους χώρους του Πανεπιστημίου. Θέλουμε οι φοιτητικοί σύλλογοι να είναι χώροι ζωντανής δημιουργίας. Ακόμη, διεκδικούμε ποινές στους εμπόρους που διακινούν ναρκωτικά εντός του ΑΠΘ», επισημαίνει η πρόεδρος από τον σύλλογο φοιτητών Ψυχολογίας, Κωνσταντίνα Λιαράτσικα.

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα