Κορονοϊός: Πότε περιμένουν αύξηση κρουσμάτων οι ειδικοί - Τι τους φοβίζει για το επόμενο διάστημα

Δεν υπάρχει εφησυχασμό στην κυβέρνηση μετά και την δεύτερη μέρα με μειωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας καθώς, όπως τονίζουν οι επιστήμονες ο κίνδυνος δεν έχει φύγει.

Ταυτόχρονο γίνονται εντατικές προετοιμασίες στο ΕΣΥ, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Στο υπουργείο Υγείας θέλουν να είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν ένα πιθανό τρίτο κύμα του ιού στο τέλος του επόμενου μήνα.

Όπως σημείωσε και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης: «Θα περιμέναμε μια αυξητική τάση

προς το τέλος Σεπτεμβρίου λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, γιατί ο κόσμος θα σταματήσει να συγχρωτίζεται σε ανοιχτούς χώρους και θα αρχίσει να μπαίνει σε κλειστούς χώρους. Όταν έρθει αυτή η στιγμή θα πρέπει να δούμε ποια μέτρα μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε. Νομίζω ότι με τη χρήση της μάσκας θα πάμε καλά».

Η γρίπη

Η αναφορά του Σεπτεμβρίου και μάλιστα τα τέλη του δεν ήταν τυχαία καθώς αναμένεται να ξεκινήσει ταυτόχρονα και το κύμα της γρίπης. Κορονοϊός και γρίπη, ο συνδιασμός των δύο φοβίζει τους ειδικούς. Για τον λόγο αυτό ζητείται ενίσχυσει του ΕΣΥ έτσι ώστε να μην πιεστεί.

Άλλωστε κάθε χρόνο χάνονται ζωές όχι μόνο από τον κορονοϊο αλλά και από τον ιό της γρίπης. Γι' αυτό και υπουργείο Υγείας και ΕΟΦ έχουν ήδη εξασφαλίσει κοντά στις 4 εκατ. δόσεις του εμβολίου για τη γρίπη, το οποίο θα αρχίσει να χορηγείται άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα