Κορονοϊός: Οι 10 καθημερινές «κρυφές» εστίες που είναι επικίνδυνες (vid)

Με την έλευση του κορωνοϊού και ειδικά με την αύξηση των κρουσμάτων η καθημερινότητα όλων έχει αλλάξει. Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, εξηγεί στο LIVE NEWS πως θα προστατευτούμε. Οι 10 καθημερινές «κρυφές» εστίες που είναι επικίνδυνες

Τις 10 «κρυφές» εστίες του κορονοϊού που απαντώνται στην καθημερινότητα, παρουσίασε στο Mega,

η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς.

Σύμφωνα με την κα. Παγώνη είναι οι εξής:

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Χώρος εργασίας

Χερούλια της πόρτας

Ασανσέρ

Πληκτρολόγιο υπολογιστή

Κινητό και σταθερό τηλέφωνο

Χειριστήριο του κλιματιστικού στους κοινόχρηστους χώρους εργασίας

Κοινόχρηστες τουαλέτες

Καλαθάκια στα σούπερ μάρκετ

Ρούχα και παπούτσια

Παράλληλα, η Ματίνα Παγώνη έδωσε οδηγίες για να προσέχουμε και να προστατευτούμε από τον ιό.

Πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε πάντα μαζί μας αντισηπτικά μαντηλάκια για να τα καθαρίζουμε συχνά αφού ακουμπήσουμε κάτι, ενώ «όταν πιάνουμε χερούλια, πόρτες διάφορα σε εξωτερικούς χώρους, πρέπει να απολυμάνουμε τα χέρια μας, γιατί έχουμε τη συνήθεια να βάζουμε τα χέρια στο πρόσωπό μας».

«Δεν θα βγάλουμε τη μάσκα σε μια τουαλέτα. Καλό θα είναι στους χώρους που πηγαίνουμε να υπάρχουν παράθυρα, είναι πολύ σημαντικό να αερίζονται οι χώροι, ακόμα και τον χειμώνα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Επιπλέον, ερωτηθείσα για το σύστημα υγείας και την πίεση που δέχεται με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αναφέρθηκε στην συνεχή προσπάθεια να αντιμετωπιστούν όλοι οι ασθενείς, αλλά και στην ανακοίνωση του υπουργού Υγείας για ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Περιμένουμε τα 40 κρεβάτια επιπλέον που εξήγγειλε ο Υπουργός, και μέχρι 30 Δεκεμβρίου θα φτάσουν τα κρεβάτια των Μονάδων σε 1.200. Αν όμως μειώσουμε τα κρούσματα τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα», υπογράμμισε.

«Ο κάθε οργανισμός είναι ιδιαίτερως», σημείωσε για τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα