Κορονοϊός Ελλάδα: Εγκύκλιος με οδηγίες για τα νοσοκομεία, αναστολή των επισκεπτηρίων

To Υπουργείο Υγείας απέστειλε στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), εγκύκλιο με οδηγίες προς τα νοσοκομεία της χώρας, με στόχο την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο εντατικοποίησης των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και με στόχο την προστασία των νοσηλευόμενων ασθενών, το Υπουργείο Υγείας απέστειλε στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), εγκύκλιο με οδηγίες προς τα νοσοκομεία της χώρας.

Η εγκύκλιος, την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλος, προβλέπει μεταξύ άλλων την αναστολή των

επισκεπτηρίων σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Έρχεται στη συνέχεια των ανακοινώσεων του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά.

Για νοσηλευόμενους ασθενείς

1. Αναστέλλεται το επισκεπτήριο και όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια από την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

2. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

3. Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας.

Το προσωπικό ασφαλείας του Νοσοκομείου είναι υπεύθυνο για την αυστηρή τήρηση των ανωτέρω.

Διαβάστε τι προβλέπει η εγκύκλιος για ιατρικούς επισκέπτες, ογκολογικά νοσοκομεία και νοσοκομεία με ογκολογικές κλινικές, καθώς και για το τι πρέπει να κάνουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός Ελλάδα, Εγκύκλιος,koronoios ellada, egkyklios