Κορονοϊός: Αποτελεσματικό το αμφιλεγόμενο εμβόλιο της Ρωσίας στις πρόωρες δοκιμές

Το εμβόλιο της Ρωσίας κατά του COVID-19 με την ονομασία "Sputnik-V" παρήγαγε μια απόκριση αντισωμάτων σε όλους τους συμμετέχοντες σε δοκιμές πρώτου σταδίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή από το ιατρικό περιοδικό Lancet, το οποίο χαιρέτησε η Μόσχα ως απάντηση στους επικριτές της.

Ένα κύμα αμφισβήτησης για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Ρωσίας είχε προκληθεί πριν λίγο καιρό όταν έγινε γνωστό ότι έλαβε έγκριση από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας. Ήταν το πρώτο εμβόλιο κατά του COVID-19 που πήρε έγκριση αν και αυτή δεν ήρθε ούτε

από τον Αμερικανικό Οργανισμόι Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) ούτε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι έλαβε έγκριση ενώ ακόμα δεν είχε καν ολοκληρώσει την τρίτη φάση κλινικών δοκιμών. Πρόκειται για την τελευταία φάση κλινικών δοκιμών, η οποία είναι απαραίτητη για να διαπιστωθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου καθώς σε αυτές συμμετέχουν τεράστια δείγματα πληθυσμού.

Σε κάθε περίπτωση, η Ρωσία απορρίπτει αυτές τις ανησυχίες και σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η πρόσφατη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πρόωρων δοκιμών για το εμβόλιο της.

Τα αποτελέσματα του εμβολίου της Ρωσίας στα πρώτα στάδια των δοκιμών

Keywords
Τυχαία Θέματα