Κορονοϊός - νέα μέτρα: Αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία τουν κορονοϊού αναστέλλονται όλες όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις ως πρόσθετο μέτρο. Τι ισχύει για τα θερινά σινεμά. 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις, όχι όμως και η λειτουργία των θερινών σινεμά και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού θα μεταδίδονται μέσω  live streaming από την ΕΡΤ.

«Βρισκόμαστε

σε κρίσιμη φάση στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στη χώρα και πρόσθεσε ότι «στην περιφέρεια Αττικής προβλέπονται προσωρινά και έκτακτα μέτρα. Προβλέπεται η υποχρέωση του εργοδότη για αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εργασίας».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως σε όσες περιοχές εφαρμόστηκαν τοπικά μέτρα υπήρξε αντιμετώπιση του προβλήματος του κορονοϊού.

Κορονοϊός: Tα μέτρα εως τώρα αναλυτικά 

Στη συνέχεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός υπενθύμισε τα μέτρα τα οποία έχουν τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 21/9 στα οποία μεταξύ άλλων προβλέπεται:

40% τηλεργασία για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέαυποχρέωση μόνο σε όποιες περιπτώσεις μπορεί η εργασία να παρασχεθεί με αυτόν τον τρόπο ο εργοδότης πρέπει να προαναγγείλει το προσωπικό που θα εργαστεί εξ' αποστάσεωςΣταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων προς και από τον τόπο εργασίας για αποσυμφόρηση των ΜΜΜΟ κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη ΠέμπτηAναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις, όχι όμως και η λειτουργία των θερινών σινεμά και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού θα μεταδίδονται μέσω  live streaming από την ΕΡΤ.Δημιουργείται επίσης εφαρμογή για τα μέτρα που λαμβάνονται ανά περιοχή, καθώς και για την επικινδυνότητα ανά περιοχή. Η πλατφόρμα θα αναρτηθεί στις 25/9.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα πάνω από 5 εκατ. ευρώ για μη τήρηση των μέτρων σε καταστήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα