Κοιωνικός τουρισμός 2021: Αυξάνονται τα μόρια για δικαιούχους ΟΑΕΔ με αναπηρία άνω του 50%

Προσαυξάνεται κατά 50% η βαθμολογία που συγκεντρώνουν κατά τη διαδικασία μοριοδότησης οι δικαιούχοι που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό από 50% και άνω στον Κοινωνικό Τουρισμό 2021, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ Σ. Πρωτοψάλτη.

Ειδικότερα ο Διοικητής προχώρησε στην τροποποίηση της παρ. 6 της Ενότητας Ε’ του 2ου Μέρους της υπ’ αριθμ. 8/2021 Δημόσιας Πρόσκλησης ως εξής:

«Η βαθμολογία που συγκεντρώνουν κατά τη διαδικασία μοριοδότησης οι δικαιούχοι που ανήκουν

στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω προσαυξάνεται κατά 50%.

Οι πληροφορίες για τη μοριοδότηση θα επιβεβαιωθούν από τις Υπηρεσίες βάσει των βεβαιώσεων που θα προσκομίσουν οι ασφαλισμένοι ή από το Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ».

Για τους συμμετέχοντες που από τη διαδικασία ελέγχου προκύπτει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος αποκλεισμού, εφαρμόζεται διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού, στην οποία θα στηριχθεί η επιλογή τους ή μη για την επιδότηση της διαμονής τους σε τουριστικά καταλύματα.

Η επιλογή ενός δικαιούχου συνεπάγεται την επιλογή των ωφελούμενων μελών του – εφόσον αποδεδειγμένα πληρούν τις προϋποθέσεις και την έκδοση Επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού, μέσω των οποίων θα γίνει η επιδότηση.

Τα μοριοδοτούμενα κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων είναι τα εξής:

Οι πληροφορίες σχετικά με το εισόδημα των δικαιούχων θα αναζητηθούν με ηλεκτρονικό τρόπο από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ως ατομικό εισόδημα φορολογικού έτους 2019 νοείται το πραγματικό δηλωθέν εισόδημα του υποχρέουείτε φορολογείται με τις γενικές διατάξεις είτε είναι απαλλασσόμενο του φόρου είτε φορολογείται αυτοτελώς - για το έτος χρήσης από 01.01.2019 έως 31.12.2019, όπως αυτό δηλώθηκε στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβλήθηκαν το έτος 2020.

Ως οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2019 νοείται το πραγματικό δηλωθέν εισόδημα - είτε φορολογείται με τις γενικές διατάξεις είτε είναι απαλλασσόμενο του φόρου είτε φορολογείται αυτοτελώς -του υποχρέου, της συζύγου του και των εξαρτωμένων τέκνων του για το έτος χρήσης από 01.01.2019 έως 31.12.2019, όπως αυτό δηλώθηκε στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβλήθηκαν το έτος 2020.

Για το κριτήριο «ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ», τα τέκνα πρέπει να είναι ανήλικα μέχρι και την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων (17.06.2021).

Διαφορετικά οι δικαιούχοι μοριοδοτούνται μόνο για τα τέκνα εκείνα που παραμένουν ανήλικα μέχρι και την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Ανήλικα τέκνα είναι όλα τα τέκνα της οικογενείας που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Οι πληροφορίες σχετικά με τα ανήλικα τέκνα θα αναζητηθούν με ηλεκτρονικό τρόπο με βάση τα στοιχεία που οι δικαιούχοι έχουν δηλώσει ή από τα δικαιολογητικά.

Επιλεγόμενοι από τη διαδικασία της μοριοδότησης είναι εκείνοι οι δικαιούχοι που συγκεντρώνουν τημέγιστη βαθμολογία, μέχρι της πληρώσεως του αριθμού των 300.000 αθροιστικά με τους ωφελουμένους τους. Υπέρβαση του ορίου αυτού είναι δυνατή προκειμένου να συμπεριληφθούν όλοι οι ωφελούμενοι του τελευταίου επιλεγόμενου δικαιούχου.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη συνολική βαθμολογία, προηγείται ο δικαιούχος που συγκεντρώνει ταπερισσότερα μόρια στο δεύτερο κριτήριο κατάταξης και, αν αυτά συμπίπτουν, στο πρώτο κριτήριο.

Αν και πάλι παρουσιάζεται ισοβαθμία, προηγείται ο δικαιούχος που έχει υποβάλει νωρίτερα την αίτηση συμμετοχής του, όπως προκύπτει από την ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής υποβολής αυτής.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση αθροιστικά με τους ωφελούμενους που έχουν δηλωθεί δεν υπερβαίνει τον προβλεπόμενο αριθμό δεν θα εφαρμοστεί αυτονόητα η διαδικασία μοριοδότησης.

Στις περιπτώσεις συζύγων που και οι δύο είναι δικαιούχοι της παροχής, η επιλογή του ενός θα εξασφαλίζει και την επιλογή του άλλου ανεξαρτήτως του ύψους της μοριοδότησής του, εφόσον έχει υποβληθεί αίτηση ή αιτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα