Κοινή αγορά αερίου και πλαφόν προτείνει η Κομισιόν λόγω ενεργειακής κρίσης (βίντεο)

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν της προτάσεις της Κομισιόν για την ενεργειακή κρίση και την προσπάθεια απεξάρτησης της ΕΕ από τα ρωσικά καύσιμα.

Κοινή αγορά φυσικού αερίου αλλά σε εθελοντική βάση, πλαφόν στο φυσικό αέριο και δυνατότητα ανακατανομής των υψηλών εσόδων των εταιρειών για τη στήριξη των καταναλωτών περιλαμβάνουν οι προτάσεις που ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκ μέρους της Κομισιόν.

«Ο πόλεμος του Πούτιν αναστατώνει την παγκόσμια αγορά ενέργειας» σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κομισιόν και

συνέχισε «η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ο πιο γρήγορος και φθηνός τρόπος αντιμετώπισης της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης».

{https://twitter.com/vonderleyen/status/1526878493811916801?s=20&t=aOAI6PxTYbHcoEIErfp1UQ}

«Αυξάνουμε τον στόχο ενεργειακής απόδοσης της ΕΕ για το 2030 από 9% σε 13%. Και αυξάνουμε τον στόχο του 2030 για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της ΕΕ από 40% σε 45%» σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Γνωρίζουμε ότι όταν η Ευρώπη ενεργεί από κοινού έχει μεγαλύτερη επιρροή. Οι ηγέτες των κυβερνήσεων της ΕΕ των 27 συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα για την κοινή αγορά αερίου, LNG και υδρογόνου. Ως μέρος του σχεδίου μας REPowerEU, προτείνουμε μια επιχειρησιακή πορεία προς τα εμπρός, με κοινό μηχανισμό προμηθειών και κοινή προσέγγιση στις προμηθεύτριες χώρες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την εισαγωγή ενέργειας που χρειαζόμαστε χωρίς ανταγωνισμό μεταξύ των κρατών μελών μας. Κινητοποιούμε κοντά στα 300 δισ. ευρώ. Περίπου 72 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 225 δισ. ευρώ σε δάνεια» ανέφερε.

#ΚΟΜΙΣΙΟΝ #ΠΛΑΦΟΝ #ΑΓΟΡΑ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #ΚΑΥΣΙΜΑ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΟΥΡΣΟΥΛΑ_ΦΟΝ_ΝΤΕΡ_ΛΑΙΕΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοινή, Κομισιόν,koini, komision