Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Πέμπτη πήρε ο 49χρονος

Προθεσμία για αύριο, Πέμπτη 1 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι ζήτησε και έλαβε ο 49χρονος κατηγορούμενος για την κλοπή τριών πολύτιμων έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη τον Ιανουάριο του 2012.

Ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει την κλοπή των πινάκων ανεκτίμητης αξίας του Πικάσο, του Μοντριάν και του Moncalvo. Σήμερα ζήτησε προθεσμία ώστε να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατά συναυτουργία, τετελεσμένης και σε απόπειρα, πραγμάτων

καλλιτεχνικής σημασίας που βρίσκονταν σε συλλογή εκτεθειμένα σε κοινή θέα και σε δημόσιο κτίριο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος του Σάκης Κεχαγιόγλου: «Ο εντολέας μου ζήτησε προθεσμία για αύριο στις 12 η ώρα και το αίτημα έγινε δεκτό από το ανακριτή. Θα λάβουμε πλήρη αντίγραφα της δικογραφίας και θα τοποθετηθούμε. Ο εντολέας μου, κατά δήλωση του, ποτέ δεν επιχείρησε να πουλήσει τους πίνακες, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό».

Σε ερώτηση γιατί δεν επέστρεψε νωρίτερα τους πίνακες, απάντησε: «Η επιστήμη λέει ότι στους πίνακες πάνω υπάρχει το dna. Για να το εξαφανίσει, θα έπρεπε να βάλει χλωρίνη. Δεν ήθελε να τους καθαρίσει με χλωρίνη και να τους καταστρέψει».

Σε άλλη ερώτηση για το αν υπήρχε κίνδυνος για τους πίνακες που είχε κρύψει στο ρέμα στην Κερατέα ο κ. Κεχαγιόγλου σημείωσε: «Οι πίνακες κινδύνεψαν από άλλους λόγους και όχι από τον εντολέα μου».

Κατά την ομολογία τους στους αστυνομικούς, ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής και οικοδόμος ισχυρίστηκε ότι έκλεψε τους πίνακες καθώς έχει πάθος με την τέχνη και τους ήθελε για προσωπική χρήση.

Οι αστυνομικοί φαίνεται πως αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του καθώς είχε πραγματοποιήσει ορισμένα ύποπτα ταξίδια στο εξωτερικό (Ολλανδία και Μεγάλη Βρετανία) όπου το παράνομο εμπόριο κλεμμένων έργων τέχνης από όλο τον κόσμο... «ανθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα