Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα: «Η Γαλλία παίζει το επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κλιμακώνει την ένταση με τη Γαλλία, καθώς απάντησε σήμερα, στις δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα ο Εμανουέλ Μακρόν, όπου κατηγόρησε τον Ταγίπ Ερντογάν ότι παίζει «επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη».

«Η Γαλλία έχει σημαντική ευθύνη για το χάος στη Λιβύη και εκείνη είναι που παίζει στην πράξη το επικίνδυνο παιχνίδι. Η άγνοια

του Παρισιού σχετικά με τις νόμιμες ανησυχίες της Τουρκίας αυξάνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αντί να προωθει την ειρήνη και τη σταθερότητα», τονίζεται από την τουρκική πλευρά .

«Η Αγκυρα καλεί τη Γαλλία και τον πρόεδρο Μακρόν να σταματήσουν τα βήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και το μέλλον της Λιβύης, της Συρίας και της Ανατολικής Μεσογείου, και να χρησιμοποιήσουν τους ήδη υπάρχοντες διαύλους επικοινωνίας».

Ο Εμανουέλ Μακρόν, στην επικοινωνία του με εκπροσώπους του Τύπου που κάλυπταν τη συνάντηση με τον Τυνήσιο ομόλογό του Κάις Σαΐντ στο Ελιζέ, κατηγόρησε τον Ταγίπ Ερντογάν ότι παίζει «επικίνδυνο παιχνίδι» στη Λιβύη.

«Είχα ήδη την ευκαιρία να πω πολύ καλά στον πρόεδρο Ερντογάν ότι θεωρώ πως η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη σήμερα, παραβαίνοντας όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη διάσκεψη του Βερολίνου», τόνισε ο Μακρόν.

Επιπλέον, ο Γάλλος ηγέτης χαρακτήρισε «δικαιολογημένες» τις ανησυχίες της Αιγύπτου για την τουρκική επέμβαση στη Λιβύη. «Δεν θα αποδεχθούμε τον ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη. Η ασφάλεια της Μεσογείου είναι ζήτημα κομβικής σημασίας για τη σταθερότητα της Γαλλίας».

Τέλος, αναφερόμενος στο πρόσφατο ναυτικό επεισόδιο ανάμεσα σε φρεγάτες της χώρας του και της Τουρκίας, δήλωσε ότι «αποδεικνύει πως είχα δίκιο όταν έλεγα ότι το ΝΑΤΟ είναι κλινικά νεκρό».

Διαβάστε επίσης:

Σκληρά μηνύματα Μακρόν προς Ερντογάν: Παίζεις επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη

Keywords
Τυχαία Θέματα