Κλειστά σχολεία - Ιανός: Πού δεν θα ανοίξουν λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά σχολεία φέρνει η κακοκαιρία «Ιανός». Δείτε σε ποιες περιοχές δεν θα χτυπήσει το κουδούνι την Παρασκευή (18.09.2020)

Κλειστά θα μείνουν αύριο, Παρασκευή (18/9) τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε πολλές περιοχές της επικράτειας λόγω της κακοκαιρίας «Ιανός».

Κλειστά σχολεία σε όλη τη Δυτική Ελλάδα

Σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη, Νεκτάριου

Φαρμάκη, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή: Αχαϊα, Ηλεία, και Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, «η απόφαση ελήφθη κατόπιν ενημέρωσης και συνεργασίας με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για λόγους πρόληψης και εξαιτίας του επικείμενου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει περιοχές της Δυτικής Ελλάδας».

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, «το σύνολο του μηχανισμού της περιφέρειας έχει τεθεί σε κατάσταση διαρκούς επιφυλακής, ενώ ο περιφερειάρχης σε μήνυμά του προς τους πολίτες της περιοχής και ιδιαίτερα όσους κατοικούν κοντά σε παράκτιες περιοχές ή περιοχές με ποτάμια και μεγάλα ρέματα ή περιοχές που έχουν υποστεί κατά το παρελθόν σοβαρά προβλήματα από πλημμύρες ή ισχυρούς ανέμους, τους καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τις υπαίθριες εργασίες και εάν είναι δυνατό, να μετακινηθούν σε σπίτια και περιοχές που βρίσκονται μακριά από ακτές και μεγάλα ποτάμια».

Παράλληλα κλειστά θα είναι τα σχολεία και στις εξής περιοχές

Ζάκυνθος: Με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη θα είναι κλειστά την Παρασκευή και τα σχολεία της Ζακύνθου όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Κεφαλονιά και Ιθάκη: Tα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη επίσης δεν θα λειτουργήσουν αύριο όπως ενημέρωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρου Τραυλού.

Θήβα: Κλειστά και εκεί τα σχολεία με απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων.

Χαλκίδα: Διακοπή λειτουργείας των σχολείων με απόφαση ης Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα.

Άργος και Μυκήνες: O Δήμος γνωστοποίησε ότι αύριο, Παρασκευή τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Ιανός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές περιοχές - Οι οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται αρκετές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας «Ιανός», όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Πρόκειται για τις παρακάτω περιφερειακές ενότητες: Ηλεία, Αχαϊα, Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Μεσσηνία, Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.

2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλείστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρήσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλειστά, - Ιανός, Πού,kleista, - ianos, pou