Κλείνει ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του μετρό με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Κλείνει αυτή την ώρα ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της αστυνομίας.

Οι συρμοί του μετρό, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, θα διέρχονται κανονικά χωρίς, όμως, να πραγματοποιούνται στάσεις.

Αναλυτικά ποιοι συμμετέχουν στην απεργία:

Νοσοκομεία

Απεργιακή κινητοποίηση έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου γιατροί και νοσηλευτές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, διεκδικώντας,

την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων και κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) «η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει σε κραυγή. Κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής για τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι «θα είναι καταστροφικό εάν η Δημόσια Υγεία προσαρμοστεί για άλλη μια φορά στην αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού, να σταματήσουν δηλαδή την λειτουργία τα χειρουργεία, οι καρδιολογικές μονάδες, εξωτερικά ιατρεία και να αυξάνεται έτσι η νοσηρότητα από άλλες αιτίες».

Σημειώνει επίσης ότι προκαλείται αναστάτωση στη λειτουργία των νοσοκομείων από τις μετακινήσεις νοσηλευτών και γιατρών, για την στελέχωση νοσοκομείων αναφοράς για
τον κορoνοϊό.

ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ ζητούν μεταξύ άλλων προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, μαζικά επαναλαμβανόμενα test στο υγειονομικό προσωπικό.

ΟΛΜΕ

Κάλεσμα στα μέλη της απηύθυνε η ΟΛΜΕ για την αυριανή απεργία σημειώνοντας ότι «στις 15 Οκτωβρίου θα έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία Και η κατάσταση παραμένει ακόμα εκρηκτική.

Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά με θράσος, μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας».

Δάσκαλοι

Στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. «Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας των μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά με θράσος μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΔΟΕ.

Επίσης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την απουσία μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ, για τις «ασαφείς», όπως χαρακτηρίζει, οδηγίες σε περίπτωση κρούσματος, αλλά και για τη νέα λίστα για το ποιες κατηγορίες παθήσεων εντάσσουν τους εκπαιδευτικούς στις ευπαθείς ομάδες.

Έτσι, η ΔΟΕ συμμετέχει στην απεργία της ερχόμενης Πέμπτης, ζητώντας μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα με μέγιστο τους 15, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα