Κινέζοι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να μεταφράσουν τα γαβγίσματα σε λέξεις
Ο γίγαντας της διαδικτυακής αναζήτησης Baidu υπέβαλε αίτηση ευρεσιτεχνίας στην Εθνική Διοίκηση Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Κίνας για ένα νέο σύστημα μετάφρασης της γλώσσας των ζώων υψηλής τεχνολογίας.
Οι ειδικοί της Κινεζικής πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας που ειδικεύεται στις υπηρεσίες και προϊόντα στο Διαδίκτυο και την τεχνητή νοημοσύνη, σχεδιάζουν τώρα να τη χρησιμοποιήσουν για να μεταφράσουν τους ήχους των ζώων, όπως τα γαβγίσματα και τα νιαουρίσματα, στην ανθρώπινη γλώσσα.
Ο γίγαντας της διαδικτυακής αναζήτησης με έδρα το Πεκίνο υπέβαλε αίτηση ευρεσιτεχνίας στην Εθνική Διοίκηση Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Κίνας για ένα νέο σύστημα μετάφρασης υψηλής τεχνολογίας.
Το προτεινόμενο σύστημα της Baidu θα συλλέγει διάφορα δεδομένα για ζώα, πέρα από ήχους, όπως από τη «γλώσσα του σώματος, από τις αλλαγές της συμπεριφορά τους και από άλλα βιολογικά σημάδια», σύμφωνα με την αίτηση. Τα δεδομένα θα υποβάλλονταν σε προεπεξεργασία και θα συγχωνεύονταν προτού μια ανάλυση με τεχνητή νοημοσύνη, σχεδιασμένη να αναγνωρίζει τη συναισθηματική κατάσταση του ζώου, δώσει ένα αποτέλεσμα. Οι συναισθηματικές καταστάσεις θα αντιστοιχίζονται στη συνέχεια σε σημασιολογικές έννοιες και θα μεταφράζονταν στην ανθρώπινη γλώσσα, όπως στα κινέζικα ή ακόμα και στα αγγλικά.
Το σύστημα θα επέτρεπε «βαθύτερη συναισθηματική επικοινωνία και κατανόηση μεταξύ ζώων και ανθρώπων, βελτιώνοντας την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας μεταξύ ειδών», ανέφερε η Baidu στο έγγραφο της πατέντας. Η Baidu έχει αναγνωρίσει δημόσια την ευρεσιτεχνία, αλλά προειδοποίησε ότι το έργο βρίσκεται ακόμη «σε φάση έρευνας». Δεν είναι σαφές ποια μορφή θα έχει το προϊόν που θα προκύψει και η εταιρεία δηλώνει ότι η εργασία βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post, η πατέντα υποβλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά δημοσιεύθηκε δημόσια την περασμένη Τρίτη.
Ωστόσο, υπάρχουν ήδη παρόμοιες πρωτοβουλίες για την αποκρυπτογράφηση των θορύβων των ζώων. Το Earth Species Project, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2017, προσπαθεί επίσης να χρησιμοποιήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη για να αποκωδικοποιήσει την επικοινωνία των ζώων. Επίσης, οι ερευνητές στο Project CETI χρησιμοποιούν στατιστική ανάλυση και τεχνητή νοημοσύνη από το 2020 για να κατανοήσουν πώς επικοινωνούν οι φάλαινες φυσητήρες . Εν τω μεταξύ, Δανοί επιστήμονες μετέτρεψαν τα γρυλίσματα των χοίρων σε πραγματικά συναισθήματα για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη.
Ενώ κάποιοι δείχνουν ενθουσιασμένοι με την πιθανότητα να μπορέσουν τελικά να κατανοήσουν καλύτερα τα κατοικίδιά τους, άλλοι είναι επιφυλακτικοί. Όλοι περιμένουν να δουν την εφαρμογή της ιδέας της Baidu στον πραγματικό κόσμο.
Οι επιστήμονες προσπαθούν εδώ και καιρό να αποκωδικοποιήσουν την επικοινωνία των ζώων και η ευρεσιτεχνία της Baidu αντιπροσωπεύει την τελευταία προσπάθεια αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης για να το κάνει αυτό. Υπάρχουν ήδη πολλές εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι μεταφράζουν τη γλώσσα των κατοικιδίων, αλλά αυτές έχουν χαμηλή βαθμολογία και θεωρούνται στοιχειώδεις.
Η εταιρεία Baidu ήταν από τις πρώτες μεγάλες κινεζικές εταιρείες που επένδυσαν σημαντικά στην Τεχνητή Νοημοσύνη μετά το ντεμπούτο του ChatGPT της OpenAI το 2022.
Τον περασμένο μήνα εταιρεία αποκάλυψε το τελευταίο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, Ernie 4.5 Turbo, λέγοντας ότι έφτασε τα καλύτερα του κλάδου σε αρκετές δοκιμές αναφοράς. Ωστόσο, το chatbot του μοντέλου δυσκολεύεται να κερδίσει έδαφος εν μέσω έντονου ανταγωνισμού από το ChatGPT και το DeepSeek.
Το επιτυχημένο DeepSeek από την Κίνα προκάλεσε πανικό όταν κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιανουάριο, προκαλώντας απώλεια 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων από την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ το χαρακτήρισε ως «κλήση αφύπνισης» για τις αμερικανικές εταιρείες.
Πηγή: Daily mail
#ΤΕΧΝΗΤΗ_ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ #ΓΑΒΓΙΣΜΑ #ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ #ΛΕΞΕΙΣ #ΣΚΥΛΟΙ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρός ο 4χρονος που έπεσε σε χαράδρα στη Νέδα
- Γρηγόρης Αρναούτογλου σε Ναταλία Γερμανού: «Είδα αυτό που είπατε πριν και με έθιξε»
- Τσακώθηκαν Τσιτσιπάς και Φις μετά τον αγώνα στη Ρώμη – «Σημάδευε το σώμα μου»
- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Απίστευτα πράγματα στη Βαρκελώνη – Εξι γκολ σε ένα ημίχρονο
- Ουκρανία: Πρόταση Πούτιν για συνάντηση με Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη – «Πρώτα η κατάπαυση του πυρός», λέει ο Ουκρανός Πρόεδρος
- Premier League: Γκέλα για τη Νότιγχαμ Φόρεστ που χάνει το Champions League
- Μ. Σφακιανάκης, πρύτανης Παν. Πειραιώς στο ΕΡΤNews: «Θεωρώ ότι όταν κατατεθεί το ν/σ θα ληφθεί υπόψη το τεκμήριο της αθωότητας»
- Ούτε ψυγεία, ούτε καταψύκτες: Πώς οι Αρχαίοι Ρωμαίοι έπιναν κρύα τα ποτά τους
- Ηλεία: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης πατέρα και γιου - Σε κρίσιμη κατάσταση το παιδί
- Εικόνες ντροπής από την συγκέντρωση των Πακιστανών στην Ομόνοια!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- «Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: Ο Κασσελάκης με έδιωξε με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα!
- Ηράκλειο Κρήτης: Τουρίστας κατέρρευσε σε πισίνα ξενοδοχείου - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
- Μέχρι πού θα φτάσει η «συμμαχία» Κωνσταντοπούλου και Κασσελάκη;
- 55χρονος συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» με περισσότερα από 2,8 κιλά κοκαΐνης
- ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Τι ώρα και σε ποιο κανάλι
- Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το κανάλι και η ώρα του ματς
- Πιστοποίηση για το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης της TOYOTA HELLAS
- «Καίει» η τιμή του παγωτού - Πόσο κοστίζει (βίντεο)
- Καταρράκτες Νέδας: Εγκλωβισμένοι σε δύσβατο σημείο πατέρας και 4χρονο παιδί - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Κινέζοι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να μεταφράσουν τα γαβγίσματα σε λέξεις
- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Κινέζοι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να μεταφράσουν τα γαβγίσματα σε λέξεις
- «Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: Ο Κασσελάκης με έδιωξε με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα!
- Μέχρι πού θα φτάσει η «συμμαχία» Κωνσταντοπούλου και Κασσελάκη;
- Ηράκλειο Κρήτης: Τουρίστας κατέρρευσε σε πισίνα ξενοδοχείου - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
- Καταρράκτες Νέδας: Εγκλωβισμένοι σε δύσβατο σημείο πατέρας και 4χρονο παιδί - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- 55χρονος συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» με περισσότερα από 2,8 κιλά κοκαΐνης
- Πιστοποίηση για το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης της TOYOTA HELLAS
- Συναγερμός στην Ηλεία - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης ενός άνδρα και ενός ανήλικου σε δυσπρόσιτο σημείο
- «Καίει» η τιμή του παγωτού - Πόσο κοστίζει (βίντεο)
- Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το κανάλι και η ώρα του ματς
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες στο ντέρμπι της Τούμπας
- Αισιοδοξία για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου Κίνας και ΗΠΑ – «Κάναμε ουσιαστική πρόοδο» λέει ο υπ. Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
- Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 12-21: «Σφράγισαν» το εισιτήριο για τους τελικούς οι «ερυθρόλευκοι»
- Eurovision 2025: Η Klavdia έλαμψε στο Τιρκουάζ χαλί της διοργάνωσης
- Τρίτη θέση για την Ένωση - Κορυφαίος των νικητών ο Ρέιτζον Τάκερ
- Τραγωδία στη Νέδα: «Το παιδί έπεσε από ύψος 25 μέτρων στο ποτάμι, χτύπησε σε δένδρο» λέει μάρτυρας
- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Ανατροπή τίτλου για τους μπλαουγκράνα σε ένα επικό clasico
- Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
- Ιράν: Το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου «δεν είναι διαπραγματεύσιμο»
- Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού κόμματος του Φάρατζ