Κικίλιας: Ζάεφ και Τσίπρας προχώρησαν στο ονοματολογικό ενάντια στη βούληση των δύο λαών

«Οι κύριοι Ζάεφ και Τσίπρας προχώρησαν στην επίλυση του ονοματολογικού, με μυστική διπλωματία και ενάντια στη βούληση της πλειοψηφίας των δύο λαών και τώρα θα δρέψουν τους καρπούς των πολιτικών τους αποφάσεων. Τα Σκόπια περνούν σε μία εποχή αστάθειας, σε ένα σπιράλ πολιτικής κρίσης που κανείς σήμερα που μιλάμε, δε μπορεί να προβλέψει πού θα οδηγήσει» σημειώνει σε άρθρο του στο capital.gr,

ο τομεάρχης Εθνικής 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Αναφερόμενος στη χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα της πΓΔΜ, ο βουλευτής Α' Αθηνών τονίζει ότι «οι γείτονές μας έδειξαν ότι προτιμούν να παραμείνουν ο "φτωχός" Βαλκάνιος συγγενής, αρκεί να διατηρήσουν την εθνική τους αξιοπρέπεια, όπως την αντιλαμβάνονται βέβαια οι ίδιοι, μετά από δεκαετίες προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και διαποτισμένη από παραλήρημα εθνικιστικού αλυτρωτισμού».

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας επιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας «οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς έδωσαν προκαταβολικά μακεδονική γλώσσα, εθνότητα και ταυτότητα, αρνούμενοι την ιστορική πραγματικότητα και βλάπτοντας τα εθνικά μας συμφέροντα με τρόπο απαράδεκτο και προκλητικό», ενώ επαναλαμβάνει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «το άνοιγμα του Σκοπιανού ήταν άκαιρο. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή για την Ελλάδα. Γι' αυτό και η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την κυρώσει ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή».

Τέλος, ο ίδιος επισημαίνει «Η μόνη λύση είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες. Μια νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να καθορίσει τον τρόπο χειρισμού αυτού του ύψιστου εθνικού θέματος, από μια νέα κυβέρνηση. Για αυτούς δε που επιφύλαξαν στην Ελλάδα μια λύση επιζήμια και κόντρα στα συμφέροντα και τη βούληση του ελληνικού λαού, για αυτούς που τελικά δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση ούτε πως επιζούν οι λαοί, ούτε πως γράφουν Ιστορία, η απάντηση θα είναι εκκωφαντική».

Keywords
Τυχαία Θέματα