Καβάλα: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο ίδιο σημείο στο οποίο έγινε το τραγικό δυστύχημα

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από το τραγικό δυστύχημα το οποίο συνέβη χτες τα ξημερώματα στην Καβάλα και είχε ως αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί 11 μετανάστες και η Αστυνομία συνέλαβε περίπου στο ίδιο σημείο, έναν διακινητή ο οποίος μετέφερε παράνομα στη χώρα έξι μετανάστες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Kavalapost.gr, ένα Peugeot με Ρουμάνικες πινακίδες το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς στην Εγνατία

Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, βγήκε στην παραλιακή Εγνατία.

Αμέσως δόθηκε σήμα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να «μπλοκάρουν» το όχημα, κάτι το οποίο έπραξαν στο ύψος της παραλίας Ελαιοχωρίου λίγο μετά τις 13:00 χτες το μεσημέρι.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον διακινητή και τους παράτυπους μετανάστες και άπαντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκουν προσωρινό κατάλυμα σε εξοχικά σπίτια και στάνες στον Νομό Καβάλας

Καθημερινές είναι, πλέον, οι καταδιώξεις παράνομων διακινητών και εντός των ορίων του Νομού Καβάλας, στον οποίο απαντάται και ένα ακόμη, πρωτόγνωρο φαινόμενο για την περιοχή.

Όπως αναφέρει το Kavalapost, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι αναφορές από κατοίκους κυρίως του ορεινού όγκου του Νομού, για «μεγάλες ομάδες ανθρώπων» οι οποίοι βρίσκουν προσωρινό κατάλυμα σε εξοχικές κατοικίες, κυρίως στον δήμο Παγγαίου και σε στάνες σε Παγγαίο και Καβάλα, τις οποίες και εγκαταλείπουν μετά από λίγο, συνεχίζοντας την πορεία τους προς την ενδοχώρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με μαρτυρίες, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, «τσέκαραν» εγκαταλελειμμένα σπίτια στον δήμο Παγγαίου, στις περιοχές τις οποίες διατρέχει η Εγνατία Οδός, ενώ ζητήθηκε άτυπα η καταγραφή τους καταρχάς από τους κατοίκους, ενώ είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί κάτι ανάλογο και από τους δήμους.

Όποιος, δε, κάτοικος ή κτηνοτρόφος αντιληφθεί κίνηση στο σπίτι ή στη στάνη του, καλείται να ειδοποιήσει τις Αρχές και να μην ενεργήσει μόνος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα