Κατασκευή υδατοδρομίων σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Ένα σημαντικό βήμα πραγματοποιήθηκε για τη σύνδεση των Ιονίων Νήσων, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή υδατοδρομίων σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων,μετά και την αύξηση της χρηματοδότησης της Περιφέρειας (ΠΙΝ), για την εκτέλεση έργων, στο τρέχον έτος 2018, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Συγκεκριμένα, για την κατασκευή των υδατοδρόμιων, σε Λευκάδα και Μεγανήσι, η ΠΙΝ θα χρηματοδοτήσει τα έργα με το ποσό των 280.000 ευρώ, ενώ αντιστοίχως

με το ίδιο ποσό θα χρηματοδοτηθεί από την ΠΙΝ και η κατασκευή των υδατοδρομίων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Τα έργα κατασκευής των τεσσάρων υδατοδρομίων στις δυο Περιφερειακές Ενότητες εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό της ΠΙΝ για το 2018, μετά και την έγκριση της τροποποίησης του Προσχεδίου του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το τρέχον έτος.

Τέλος, όσον αφορά στη Ζάκυνθο, μετά την προώθηση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου, η ΠΙΝ θα εντάξει στον προϋπολογισμό της και τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του υδατοδρομίου της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Keywords
Τυχαία Θέματα