Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Η γραφειοκρατία κρατά παιδιά 3 χρονών «σε καθεστώς ομηρίας» στο Αττικό Νοσοκομείο

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, κατήγγειλε σήμερα πως δύο αδερφάκια που εδώ και ένα μήνα ζουν στο νοσοκομείο - εν αναμονή της έρευνας για την καταλληλότητα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος - κόλλησαν και... κορονoϊό

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, εδώ και ένα μήνα δύο αδερφάκια ζουν - με εισαγγελική εντολή - σε νοσοκομείο μέχρι να κριθεί η καταλληλόλητα των γονιών τους.

Πρόκειται για την Πανδώρα και τον Οδυσσέα - 3,5 και 2,5 ετών αντίστοιχα

- που μένουν στην παιδιατρική κλινική του Αττικού Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα τώρα να κoλλήσουν και κορονο¨ϊό.

Σημειώνεται πως η εισαγγελία έδωσε εντολή να ερευνηθεί εάν το οικογενειακό περιβάλλον είναι ικανό να φροντίσει τα παιδιά, αλλά υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση, με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να εκφράζουν το φόβο μήπως κάποιος κλέψει τα παιδιά.

Τα δύο αδερφάκια δεν έχουν - σύμφωνα πάντα με τον Μιχάλη Γιαννακό - ούτε ψυχολογική υποστήριξη ούτε δημιουργική απασχόληση, με τον Μιχάλη Γιαννακό να τονίζει πως είναι κρίμα τα παιδιά να έχουν εγκαταλειφθεί σε νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε, ακόμη, πως υπάρχουν προνοιακές δομές όπως το κέντρο βρεφών «Μητέρα» για να φιλοξενούνται με ασφάλεια τα παιδιά, παρόλα αυτά τα δύο αδέρφια δεν αποτελούν καμία εξαίρεση.

Ακόμη 28 παιδιά διαβιούν στο Παίδων Αγία Σοφία, 15 στο Αγλαϊα Κυριακού και 9 στο Παίδων Πεντέλης.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως τον περασμένο Νοέμβριο στο «Αττικόν» εγκαινιάστηκε Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών.

Πρόκειται για τη δεύτερη Νοσοκομειακή Μονάδα- η πρώτη λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» - με αντικείμενο την εξέταση ανηλίκων που έχουν υποστεί βία ή υπάρχει υποψία για παραμέληση/κακοποίηση και την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και φροντίδα των παιδιών από διεπιστημονική ομάδα ειδικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ, Αττικό Νοσοκομείο,katangelia poedin, attiko nosokomeio