Καστοριά: Συνελήφθη με 54 κιλά κάνναβης μετά από καταδίωξη

Ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς για διακίνηση 54 κιλών ακατέργαστης κάνναβης, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και αντίσταση.

Ο 47χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε αποδράσει στις 4/05/2017 από το Κατάστημα Κράτησης Πατρών παραβιάζοντας τακτική άδεια και έκτοτε αναζητούνταν ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται και 43χρονος αλλοδαπός.

Χθες

το το βράδυ, σταθμεύτηκε για έλεγχο από τους αστυνομικούς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με συνοδηγό 43χρονο υπήκοο Αλβανίας και οδηγό τον 47χρονο, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο, εκκίνησε απότομα το όχημα και στην προσπάθειά του να διαφύγει προσέκρουσε σε δυο υπηρεσιακά οχήματα που βρίσκονταν σε στάση, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημίες. Αστυνομικοί τον ακολούθησαν και τον ακινητοποίησαν σε μικρή απόσταση. Ο 47χρονος συνελήφθη ενώ ο 43χρονος-συνοδηγός διέφυγε εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο τρείς ταξιδιωτικοί σάκοι οι οποίοι περιείχαν έξι πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους πενήντα τεσσάρων (54) κιλών και τριακοσίων ογδόντα (380) γραμμαρίων. Συνολικά κατασχέθηκαν: πενήντα τέσσερα (54) κιλά και τριακόσια ογδόντα (380) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το όχημα, χρηματικά ποσά ογδόντα ευρώ και είκοσι ένα χιλιάδων (21.000) λεκ Αλβανίας, ένα κινητό τηλέφωνο και μία κάρτα SIM.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 43χρονου-συνεργού συνεχίζονται, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα