Καλαμάτα: Στην Παιδιατρική φιλοξενούνται τα 4 ανήλικα αδερφάκια

Στην Παιδιατρική φιλοξενούνται τα 4 ανήλικα αδερφάκια

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

Στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Καλαμάτας φιλοξενούνται προσωρινά τα 4 ανήλικα αδελφάκια που άφησε η μητέρα τους χθες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας.

Η 28χρονη μητέρα, με καταγωγή από τα Φιλιατρά, δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και να τα συντηρήσει, γι’αυτό και αναγκάστηκε να τα αφήσει. Στο μεταξύ, ο 42χρονος πατέρας των

παιδιών, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να έρθει αύριο στην Καλαμάτα, και να ζητήσει την επιμέλεια των παιδιών. Το ζευγάρι με τα 4 παιδιά τους έχουν μόνιμη κατοικία στην Αθήνα.

AMEΣΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το δράμα των παιδιών αυτών με εισαγγελική εντολή τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα περιέθαλψε και η Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας αμέσως προσέτρεξε να αντιμετωπίσει το θέμα των παιδιών, που βρέθηκαν υπό αυτές τις συνθήκες στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας.

Η Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας με τις Κοινωνικές Λειτουργούς της συγκεντρώνει στοιχεία προκειμένου να συντάξει εισηγητική έκθεση προς τον εισαγγελέα, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος να αποφασίσει και να εκδώσει σχετικό πόρισμα για το τι θα γίνει με τα παιδιά. Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε η θεματική αντιπεριφερειάρχης, που προΐσταται της Υπηρεσίας Κοινωνικής Μέριμνας, Ντίνα Νικολάκου, αμέσως η Υπηρεσία κινητοποιήθηκε για την ιδιαίτερα σοβαρή αυτή περίπτωση, που έπρεπε να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή και ευαισθησία, καθώς πρόκειται για ανήλικα παιδιά, με το μικρότερο να είναι μόλις 8 μηνών. Από Δευτέρα θα φτάσει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και παιδοψυχολόγος από την Τρίπολη, προκειμένου να στηρίξει τα παιδιά και να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν ψυχολογικά το σοκ, και να συνδράμει μαζί με την Κοινωνική Λειτουργό στην σύνταξη της εισηγητικής έκθεσης προς τον εισαγγελέα.

ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ

Στο μεταξύ, το δράμα των τεσσάρων μικρών παιδιών έχει πάρει πανελλαδικές διαστάσεις και έχει συγκλονίσει πολύ κόσμο που επιθυμεί, όπως μπορεί, να βοηθήσει τη συγκεκριμένη οικογένεια. Μια αλυσίδα αλληλεγγύης έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν.

πηγη www.messinialive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα