ΗΠΑ: 31χρονος ήταν πρώτος σε λίστα μεταμόσχευσης αλλά τον αφαίρεσαν γιατί είναι ανεμβολίαστος

Ένας 31χρονος άνδρας αφαιρέθηκε από τη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς σε νοσοκομείο της Βοστώνης, επειδή αρνείται να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Ο DJ Ferguson, ήταν πρώτος στη λίστα για την μεταμόσχευση καρδιάς, αλλά τώρα αφαιρέθηκε από αυτήν λόγω του καθεστώτος εμβολιασμού του. Ο πατέρας του, Ντέιβιντ, είπε στο CBS Boston ότι ο γιος του, ο οποίος παλεύει για τη ζωή του στο νοσοκομείο και που χρειάζεται απεγνωσμένα μια νέα

καρδιά, δεν πιστεύει στο εμβόλιο κατά του Covid.

“Είναι ενάντια στις βασικές αρχές. Προσπαθούν να εφαρμόσουν κάποια πολιτική και επειδή δεν θέλει το εμβόλιο, τον αφαιρούν από τη λίστα για μεταμόσχευση”, είπε ο Ντέιβιντ. «Ο γιος μου είναι στα άκρα και εμμένει στις απόψεις του και τώρα τον σπρώχνουν πέρα ​​από την άκρη».

Το Νοσοκομείο Brigham, το οποίο είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι η πολιτική του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι σύμφωνη με άλλα προγράμματα μεταμοσχεύσεων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το εμβόλιο κατά του Covid είναι ένα από τα πολλά εμβόλια και αλλαγές στον τρόπο ζωής που απαιτούνται από τους υποψηφίους μεταμόσχευσης για να έχουν τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχούς χειρουργικής επέμβασης και ανάρρωσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστούν επίσης στους ασθενείς που περιμένουν μόσχευμα να εμβολιάζονται επειδή είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στον κορωνοϊό.

Η οικογένεια του Φέργκιουσον σκέφτεται τώρα να τον μεταφέρει σε άλλο νοσοκομείο που δεν έχει τέτοια πολιτική εμβολιασμού, αλλά φοβάται ότι είναι πολύ αδύναμος για να μετακινηθεί.

«Εξετάζουμε επιθετικά όλες τις επιλογές, αλλά ο χρόνος μας τελειώνει», είπε ο Ντέιβιντ, προσθέτοντας ότι είναι περήφανος για τον γιο του που αγωνίζεται για αυτό που πιστεύει. «Είναι το σώμα του, η επιλογή του», είπε.

Ο Φέργκιουσον δεν είναι ο πρώτος ασθενής στον οποίο αρνήθηκαν τη μεταμόσχευση. Τον Οκτώβριο, Laylani Lutali από το Κολοράδο αφαιρέθηκε από τη λίστα αναμονής των νεφρών αφού διαπιστώθηκε ότι ούτε αυτή ούτε ο δότης είχαν εμβολιαστεί.

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας προειδοποιούν ότι οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση είναι πολύ πιο πιθανό να πεθάνουν από τον κορωνοϊό εάν μολυνθούν. Το ποσοστό θνησιμότητας από κορωνοϊό σε αυτούς τους ασθενείς είναι υψηλότερο από 20% .

Keywords
Τυχαία Θέματα