Η κυβέρνηση «λύνει» το ζήτημα Κουντουρά και βάζει δημόσιους υπαλλήλους στις εφορευτικές των εκλογών

Με δημοσίους υπαλλήλους σχεδιάζει να στελεχώσει τις εφορευτικές επιτροπές στις εκλογές το υπουργείο Εσωτερικών καθώς ο αριθμός των δικηγόρων αλλά και των συμβολαιογράφων δεν είναι επαρκής για την πλήρη κάλυψη των εκλογών.

Ο Αλέξης Χαρίτσης προέβη σε άτυπη ενημέρωση προς τα κόμματα, σχετικά με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και μάλιστα υπάρχει ενδεχόμενο αυτό να γίνει και εντός της ημέρας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να

αυξηθούν τα εκλογικά τμήματα με το σκεπτικό ότι θα στηθούν τουλάχιστον τέσσερις κάλπες. Υπό αυτό το πρίσμα επισημαίνεται πως στην ίδια ρύθμιση θα περιλαμβάνεται και η αύξηση των δικαστικών αντιπροσώπων, οι οποίοι από την στιγμή που θα πολλαπλασιαστούν τα εκλογικά τμήματα δεν θα μπορούν να καλύψουν το σύνολο. Έτσι, το ΥΠΕΣ σχεδιάζει να τοποθετήσει δημοσίους υπαλλήλους με πτυχίο νομικής στις «κενές» θέσεις δικηγόρων και συμβολαιογράφων.

Στην ίδια τροπολογία αναμένεται να συμπεριληφθεί και το ζήτημα της Έλενας Κουντουρά και την επικείμενη υποψηφιότητά της για τις ευρωεκλογές. Με την τροπολογία αυτή θα αρθεί το ασυμβίβαστο ανάμεσα στον βουλευτή και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, ωστόσο σε περίπτωση εκλογής οφείλει να παραιτηθεί προτού ορκιστεί ευρωβουλευτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα