Η ΕΕ έδωσε το «πράσινο φως» για εξαγορά της Monsanto από την Bayer

Η Bayer έλαβε το «πράσινο φως» από την ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού για την εξαγορά της Monsanto, καθώς υποσχέθηκε να πουλήσει σημαντικά τμήματα της επιχείρησης.

Η Bayer θα πουλήσει στην Basf ορισμένες μονάδες παρασιτοκτόνων και σπόρων της, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στον ανταγωνισμό.

Όπως μεταδίδουν οι FT, η γερμανική εταιρεία

υποσχέθηκε να πουλήσει ορισμένες μονάδες παρασιτοκτόνων και σπόρων της στην ανταγωνίστρια BASF προκειμένου να καθησυχάσει την επιτροπή για το ενδεχόμενο η συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία να μειώσει τον ανταγωνισμό στην ΕΕ και να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές, χαμηλότερη ποιότητα, περιορισμό των επιλογών και λιγότερη καινοτομία στα προϊόντα. Η Bayer, επίσης, θα δώσει στην BASF το χαρτοφυλάκιο ψηφιακής γεωργίας.

Σημειώνεται πως η συμφωνία της Bayer να εξαγοράσει την Monsanto προς 66 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2016 ήταν η τρίτη από μια σειρά μεγάλων συγχωνεύσεων στον κλάδο των αγροχημικών και σπόρων.

Οι άλλες δυο συμφωνίες ήταν η συγχώνευση της Dow με την DuPont και η εξαγορά της Syngenta από την ChemChina.

Η επίτροπος ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε: «εγκρίναμε το σχέδιο της Bayer για εξαγορά της Monsanto, διότι οι παραχωρήσεις των δυο πλευρών, αξίας άνω των 6 δισ. ευρώ, ανταποκρίνονται πλήρως στις ανησυχίες μας για τον ανταγωνισμό. Η απόφασή μας διασφαλίζει πως θα υπάρξει αποτελεσματικός ανταγωνισμός και καινοτομία στους σπόρους, τα παρασιτοκτόνα και τις αγορές ψηφιακής γεωργίας μετά τη συγχώνευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα