Η Volkswagen ανακοινώνει νέο εργοστάσιο στην Τουρκία – Διαμαρτυρίες Ευρωβουλευτών στην Κομισιόν

Σε λίγες ημέρες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης της Volkswagen για την κατασκευή νέου εργοστασίου στην Τουρκία, ενώ η προοπτική αυτή προκαλεί οργισμένες αντιδράσεις ευρωβουλευτών. Οι ευρωβουλευτές κάνουν λόγο για αμφιλεγόμενη συμφωνία, την ίδια ώρα που ο υπεύθυνος παραγωγής της VW, Αντρέας Τόστμαν δηλώνει ότι «βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των συζητήσεων».

Η νέα μονάδα θα κατασκευαστεί στη Μανίσα κοντά στη Σμύρνη και θα

απασχολεί περίπου 4.000 εργαζομένους, ενώ θα έχει παραγωγική ικανότητα 300.000 οχημάτων.Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της Volkswagen να επιλέξει την Τουρκία φαίνεται πως ήταν η κρατική επιδότηση.

Ωστόσο ευρωβουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων στηλιτεύουν την απόφαση της Volkswagen και κατηγορούν την Τουρκία ότι με τις υπεσχημένες κρατικές επιδοτήσεις παραβίασε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε., αποκτώντας έτσι αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ευρωπαϊκών χωρών, που ήταν επίσης υποψήφιες για την κατασκευή του νέου εργοστασίου.

Με επιστολή τους προς την Κομισιόν, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Berliner Morgenpost, επτά ευρωβουλευτές των προαναφερθέντων κομμάτων βάζουν στο τραπέζι το ενδεχόμενο διεξαγωγής έρευνας στο πλαίσιο της επιτροπής σύνδεσης Ε.Ε. - Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα