Γιατί ξανακολλούν κορονοϊό όσοι νόσησαν πρόσφατα (βίντεο)

Πώς εξηγείται το γεγονός ότι ξανακολλούν κορονοϊό άτομα που νόσησαν πρόσφατα -

Ακούμε όλο και συχνότερα πλέον για άτομα που μολύνονται ξανά και ξανά από κορονοϊό.

Την εξήγηση για το γεγονός αυτό έδωσε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στο Sigmalive.

Πιο συγκεκριμένα, ο γιατρός επεσήμανε πως η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί επαναλοιμώξεις, κάτι που δεν είχε συμβεί σε αυτό το βαθμό με άλλες παραλλαγές του ιού:

Tο συγκεκριμένο

στέλεχος φαίνεται ότι προκαλεί επαναλοιμώξεις σε άτομα που νόσησαν πολύ πρόσφατα.

Δεν το είχαμε δει αυτό στο παρελθόν σε τέτοιο μεγάλο βαθμό, δηλαδή κάποιος να επαναμολύνεται με το ίδιο στέλεχος.

«Φαίνεται ότι η ανοσιακή απάντηση σε κάποια άτομα δεν είναι ιδιαίτερα έντονη ούτως ώστε αν επανεκτεθεί το άτομο να αποτρέψει την μόλυνση», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Επαναμολύνονται περισσότεροι όσοι δεν εμβολιάστηκαν

«Αυτά τα άτομα επαναμολύνονται και παρουσιάζουν συμπτώματα τα οποία είναι ήπια», εξήγησε, ενώ υποστήριξε πως συνήθως εκείνοι που επαναμολύνονται είναι περισσότερο άτομα που δεν εμβολιάστηκαν.

«Στους εμβολιασμένους, κάποιοι που εμβολιάστηκαν διπλά, έχουν παρουσιάσει επαναλοίμωξη αλλά όχι οι τριπλά εμβολιασμένοι».

O Δρ. Καραγιάννης ανέφερε, παράλληλα, πως «υπάρχει ακόμη η Δέλτα στην κοινότητα», ενώ δήλωσε σίγουρος ότι «οι περισσότεροι θάνατοι που βλέπουμε τώρα οφείλονται στο Δέλτα στέλεχος και όχι στο Όμικρον. Αυτό θα φανεί και στα επόμενα αποτελέσματα ταυτοποίησης».

Όπως τόνισε, τέλος, αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η ιδιαίτερη μετάδοση στην κοινότητα, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μεταλλαχτεί ο ιός περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατί ξανακολλούν κορονοϊό όσοι νόσησαν πρόσφατα (βίντεο),